Kerekasztal

Előkészületek az utazáshoz

Hova és miért utazzunk s hova ne (felkészületlenül)? Ingyen múzeumok, kedvezmények, városnézési tippek

Ha érdekelnek tippek, trükkök, vagy akár az arany középút egy utazás megszervezésére, legyen akármilyen hosszú is, ha tudni szeretnéd, hogy lehet a legjobb dolgokat megtalálni egy országban, akkor itt a helyed!

Hova, miért és hogyan utazzunk? Hogyan készüljünk fel? Mit pakoljunk be és mit ne?

Készítsünk-e útitervet?

Milyen ismérvek alapján válasszuk ki a szállást?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

A kerekasztal előadói

Prelovszky Attila

Prelovszky Attila közgazdász vagyok és 20 éves korom óta utazom.

Az utazás passzió, tanulás és felsőfokú önismereti tréning is egyben.

Nem csak az utazás, de már annak megtervezése és előkészítése is csodálatos élményt jelent. A munka mellett igyekszem jól kihasználni az utazásra rendelkezésre álló időt, ezért is tartom elengedhetetlennek az alapos és optimalizált előkészítést.

Rajczi Adrienn

Az utazás előtti előkészület olyan mint a mit vegyek fel őrülete. Aztán ahogy egyre hosszabb időszakokat töltök külföldön, már megszoktam az egy nadrág, egy ruha, egy futócucc, egy szoknya póló, pulóver, kabát, bakancs összeállítást amit két hétig tudok variálni.

Új-Zélandra három bőrönddel mentem, végül  a másfél hónap alatt  kettőt ki se nyitottam.

Fél éve élek Franciaországban, a csodálatos Cote d’Azur-ön, Monaco szomszédságában. Mindenki azt hinné, hogy arrafelé Chanel kosztümbe öltözködnek, de elárulom, hogy nem magassarkúnak való vidék. Sehol máshol nem vettem nagyobb hasznát a fejlámpámnak, mint itt az esti futásnál.

Ami viszont minden elutazásom előtt nélkülözhetetlen elem, a füzeteim és a könyvek. Könyvek, amik ráhangolnak az uticélra. Ez lehet regény, dráma, lírai költemény, vagy élménykönyv. Mivel az utóbbiból nem találtam sokat, írtam gyorsan hármat, amik felkészítenek utazásokra Erdélyben, Dél-Franciaországban és Olaszországban.

Imádom a kényelmet, a tervezést és a szabadságot. Kitanultam az idegenforgalmi közgazdasági szakmát az egyetemen, és megalkottam saját szabályaimat ennek a három fő irányvonalnak mentén az idegenforgalomban.

Facebook – Pillangó zsebkönyvek
Facebook csoport – Leszek a szemed a világra