12. Járatlan Utakon
Fesztivál

Budapest, HUNGEXPO
2022. MÁRCIUS 5-6.

Független világutazók fesztiválja

Idén 12. alkalommal szervezzük meg Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált. 2022 március 5-6 között a Hungexpo utazási kiállítás társrendezvényeként veszünk részt az eseményen.

Az utazók körében a fesztiválunknak már presztízse van, amelyet Vándorboy álmodott meg 8 évvel ezelőtt, mert egy élhető, élménydús és fenntartható alternatívát mutat fel a hagyományos turizmuson kívül. Sikerét bizonyítja, hogy már olyan ismert előadók is igent mondanak felkérésünkre, akiket korábban még nem tudtunk megszólítani. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk eddig a látogatóinktól is, és tartjuk a színvonalat 2022-ben is.

Idén ismét több mint 50 vetítéses előadást és 50 kerekasztal beszélgetést szervezünk utazási témákban. Ezek reflektálnak a kor kihívásaira is, gyakori téma lesz, hogyan is utaztunk a Covid alatt, illetve a Hungexpo utazási kiállítás tematikáit és tiszteletbeli vendégországát Egyiptomot is kiemelten bemutatja. Felmutatunk új utazási trendeket, több szakmai vitát is indítunk, és reméljük a main stream is képviseli magát ezeken a beszélgetéseken, amelyre az utazási kiállítás jó teret ad.

Természetesen az ország ismert független hátizsákosai, utazói, bloggerei és extrém utazói is megosztják történeteiket, tapasztalataikat a felfedezni vágyó utazó közönséggel.

Az előadásokon nemcsak történetek lesznek, hanem inspirálunk, ötleteket adunk: mikor, hova, hogyan, miért és mennyiért lehet és érdemes elutazni. Természetesen lesz alkalom az előadások után kérdezni az előadókat és beszélgetni velük.

A kerekasztal beszélgetések az egyik legsikeresebb nóvumunk az utóbbi 4 évben, mert ott különböző tematikák szerint rendeztük az utazást mint olyat.

Vannak régiók szerinti bontások (kontinensek, kulturális egységek, iszlám, Maghreb, Balkán, poszt Szovjet országok,). Vannak utazási mód szerint bontottak (stoppolás, autós, kerékpáros, motoros, gyalogos), és stílus szerint (hosszú távú utazás, low budget, Caminó, magashegyi túrázás, gyerekkel utazás, nőként egyedül). Végül kaleidoszkópszerűen, ami még érdeklődésre tart számot (Fotózás, külföldi munka, önkéntesség, hazatérés, kultúrsokk, higiénia, blogolás, repjegyek foglalások, vízumok, határátkelések, nyelvek).

Így sokkal interaktívabb, egyénre szabott válaszokat is kapnak a hallgatók egy-egy szűkebb témakörben, s egyben résztvevővé is válnak a beszélgetéseknek ahol saját tapasztalatukkal gazdagíthatják a beszélgetést. Kérdéseket pedig az adott kerekasztal oldalon előzetesen is feltehetitek, s akkor akár tudnak rá készülni is a kerekasztal résztvevői.

A jó hangulat és inspiráció garantált. Akik kicsit belekostolnának a Hungexpo utazási kiállítás hangulatába, azok azt is megtehetik, mert 1 belépő érvényes a többi kiállításra is. ( Boat Show, Afrika Expo, Karaván szalon, Karrier expo).

Az egymillió lépéses út is az első lépéssel kezdődik. Várunk a Hungexpo területén március 5-6-án.

A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.

 

Előadások

 

Kerekasztal-beszélgetések

Információk

A fesztiválnak ezúttal a HUNGEXPO ad otthont.

1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Ha teheted, érkezz környezetbarát módon, tömegközlekedéssel.