Járatlan Utakon Alapítvány

Alternatív világjárás, alternatív világlátás

Kik vagyunk?

Az alapítvány megálmodója, alapítója Vándorboy. Élete nagy részét low-budget utazással töltötte. Máig 150 országot sikerült bejárnia többnyire stoppal, beleértve ebbe számos harmadik-világbeli országot és konfliktus övezetet. Számára az utazás világ- és főleg önmegismerést jelent.

“Amikor a határainkat feszegetjük – és erre az utazás számos lehetőséget teremt –, olyan szélsőséges helyzetekben ismerjük meg magunkat, amelyek addig ismeretlenek voltak számunkra. Lehetőség van ráébredni egy új önmagunkra. Amikor már meghaladtad önmagadat, ráeszmélsz egy új aspektusodra, és egyszer csak azt veszed észre, hogy jé, ezt megcsináltad, és ezt is tudod. Olyan dolgok ezek, amiket az élet tanít meg neked, nem lehet őket könyvből elsajátítani.”

Az alapítvány alapító tagjai az átlagnál nagyobb kalandvággyal és utazási kedvvel rendelkező utazók, akik különleges úti célokat és a hagyományos turizmustól eltérő módokat választanak a világjáráshoz.

Az alapítvány célja

Közösségépítés: a magyar hátizsákos utazók klubjának megteremtése. A hasonló érdeklődésű, különleges helyeken járt, sokat utazott, utazni vágyó és utazás iránt érdeklődő fiatalok és idősek számára szeretnénk megteremteni a találkozás, gondolat- és élménymegosztás, és közös élményszerzés lehetőségét. Ehhez vetítések, közös túrák és egyéb programok szervezésével, illetve egy már működő útitárs-kereső beintegrálásával igyekszünk hozzájárulni. A közösségépítésen túl célunk népszerűsítsük és megosszuk az utazásaink során szerzett értékeket, más kultúrákban megélt tapasztalatainkat. Ezeket az alternatív életformákat, világlátást, tudatos, fenntartható életmódot próbáljuk elérhetővé tenni a szélesebb közönség számára is, hogy egy jobb jövőt építsünk.

Csatlakozz hozzánk, ha nyitott vagy a világra, a messzi földről hozott értékekre, s ha aktívan részt vennél a programokon, vagy ha Te is megosztanád ezeket a tapasztalataidat egy jobb világ reményében.

Légy aktív tagunk!

Alakítsuk együtt a Világjárók Klubját! Minden tagnak van lehetősége eseményt, klubtalálkozót, kirándulást szervezni.

Belföldi Túrák*:
Ha van már tapasztalatod a magyar turistaösvényeken, és szívesen szerveznél az alapítvány tagjai számára túrát, küldd el nekünk a meghívódat, melyben részletesen leírod úti tervedet. Mi pedig megjelentetjük az alapítvány eseményei között.

Külföldi túrák:
Amennyiben különlegesebb kalandokra vágysz tapasztalt világjárók közreműködésével vagy vezetésével, lehetőség lesz tengeren túli eseményeken is részt venni az alapítvány keretei között. Az aktuális utakról bővebben weblapunkon tájékoztatunk.

Élménybeszámoló vetítések, klubtalálkozók:
Különleges helyeken jártál? Ha élményeidet megosztanád az alapítvány tagjaival, vagy egyszerűen csak társasági eseményt szeretnél, küldd el a meghívódat nekünk, mi pedig megjelentetjük az oldalunkon.

*Figyelem!  Ha Te kezdeményezel túrát, klubtalálkozót, úgy a szervezés a Te feladatod lesz, mi a népszerűsítésben tudunk részt vállalni. Az alapítvány felületein csak nonprofit eseményt tudunk népszerűsíteni.

Az alapítvány alapadatai:

Szervezet nyilvántartási száma: 01-01-0013499
Adószám: 19363855-1-42
Megnevezés: Járatlan Utakon Alapítvány
Idegen nyelvű elnevezés: Off The Beaten Track Foundation
Székhely ország: Magyarország
Szervezet székhelye: 1148 Budapest, Mogyoródi út 68/C. 4/15.
Régi nyilvántartási szám formátum: 13499/2023

Cél szerinti besorolása: kulturális és információs, kommunikációs tevékenység (pl. helyi tömegkommunikáció, művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, közgyűjtemény, kiadás, épített környezett védelme, népművészet, hagyományőrzés, közművelődés, kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása)