Sajtóanyag

15. Járatlan Utakon Fesztivál előadók

„A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.”

Ezzel a szlogennel invitál bennünket ismét a 156 országban utazott Vándorboy a 15. Járatlan Utakon Fesztiválra. Már 9 éve indult el ez a rendezvény, hogy egybehívja az ország ismert utazóit, bloggereit és extrém világjáróit, akik megosztják élményeiket, kalandjaikat a színes utazási fesztiválra érkezőkkel. Idén a The Aquincum Hotel Budapest ad teret az eseménynek, ahová sok színes programmal várják a rendezők az utazásra fogékony érdeklődőket.

Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvényén 2 napon keresztül párhuzamosan 6 teremben zajlanak az események. Lesz 64 előadás, 42 kerekasztal téma, táncbemutatók, 3D mozi a világ barlangjairól, gasztro, selfimat, utazási szakértők, s túlélési workshop, ahol pld. a természetben túlélést sajátíthatják el az erre fogékony emberek.

Hazai és külföldi független utazók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutatók lesznek jelen, hogy megosszák történeteiket, tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni.

Az előadók segítségével bejárhatják a világ 5 kontinensét Anktarktisztól Afrikán keresztül egészen Ausztráliáig. 360fok bringa, Traveladdict Orsi, Talpalatnyi Történetek, Backpacker Bori, Keletiből-Hongkongba bloggereit és természetesen Vándorboyt ismét körünkben lájuk viszont. Az idei fesztiválon erősebb lesz a tudományos szemszög, illetve Juhász Árpád is mesél korábbi kalandjairól és életéről.

Idén újra megjelenik körünkben Rakonczay Gábor, aki 1 héttel az újabb 6500 km-es óceánátkelése előtt. Klein Dávid hegymászó is hazaér, hogy a pakisztáni kalandjairól meséljen. Az előadásokon Alaszkától Mongoliáig, Afrikától Ázsiáig, a low budget úttól a luxusig, törzsektől a felhőkarcolókig, önkéntességtől az expatokig, békés világból a konfliktuszónákig kalandozhatunk előadóink segítségével.

Természetesen most sem maradnak ki a zöld témák, a fenntartható turizmus, a női utazók, mozgássérűltként vagy kutyával hogyan leet utazni, lakóautózás és a rövid hétvégés desztinációk témaköre. Ismereteket kapunk továbbá kultúrákról, a vallási turizmusról, az iszlámról, a hindu és tibeti régiókról is.

Előadások a 15. JUF-on

15. Járatlan Utakon Fesztivál kerekasztalok

A kerekasztal beszélgetéseken kötetlenül kérdezhet a közönség a témában jártas szakemberektől. A tematikus panelbeszélgetéseket térségek, illetve utazási módok alapján állították össze a szervezők, így mindenki megtalálja az utazási helyének és formájának a szakértőit, akik praktikus választ adhatnak az érdeklődők kérdéseire.

A workshopok keretében fotózásról, az utazás előkészületeiről lesz szó, illetve a természetben való túlélésre is felkészülhetnek a résztvevők.

Brazil táncosok és koreai zenekar színesítik a programot és teremtenek fesztivál hangulatot.

Természetesen lesznek könyvdedikálások is, mert sok utazó megírta az élményeit, fotóiból naptárakat készített, s ott személyesen lehet találkozni velük, s helyben dedikálják a könyveiket is.

Lesznek érdekes és nehéz kvíz kérdések, ahol támogatóink ajándékait lehet megnyerni.

Egy üde színfolt lesz ismét az őszben ez a változatos és izgalmas fesztivál, így érdemes felírni a naptárba a november 18-19-i dátumot, és kiélvezni az óbudai Aquincum Hotel előadótereiben a Járatlan Utakon Fesztivált.

Aktuális információkért érdemes böngészni a Facebook eseményünket.

Bízom benne, hogy a fesztivál sajtóanyagát vonzónak találják. Minden évben nagy gondot fordítok a rendezvény médiamegjelenésére, ami eddig mindig a kellő visszhangra talált. Reméljük partnerünk lesz ebben.

Visszajelzéseket itt olvashatnak az eddigi fesztiválokról.

15. Járatlan Utakon Fesztivál különleges programok