6. Járatlan Utakon Fesztivál

A FELFEDEZŐ BENNED VAN.

MI CSAK IHLETET ADUNK NEKED.

Hungexpo, 2018. március 3-4.

Független világutazók fiesztája

Már 6. alkalommal szervezi meg Vándorboy Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényét a Járatlan utakon fesztivált. Most a Hungexpo utazás kiállítás társrendezvényeként leszünk jelen egész hétvégén.

Több mint 22 vetítéses előadást szervezünk, ezen kívül lesznek a földszinti színpadon is utazós előadások amelyeket a Dumaszínház vezet fel. Lesz a bringaexpo és a futóexpo is párhuzamosan az utazás kiállításon, s mindezeket egyetlen jeggyel lehet meglátogatni.

A 6. járatlan utakon fesztivál keretében március 3-4-i hétvégéjén az ország ismert utazói, bloggerei gyűlnek össze, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó közönséggel. Természetesen lesz hely és idő az előadás után kérdezni az előadókat, akiktől hasznos tanácsokat, ötleteket és ihletet kaphattok. Ahogy a szlogen is mondja:

A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.

Kalandok, történetek, tanácsok és tippek

A fesztiválon változatos témákkal lefedjük az utazás minden spektrumát. Van, aki a világot gyalog, futva, lóval, kerékpárral, kenuval, motorral, trabanttal, lakókocsival, egyedül, vagy gyerekkel járta be. A legkülönlegesebb világjáró idén is a fesztiválon az, aki kerekesszékkel járja a világot.

17 előadással készülünk, amik tematikusak, s próbáljuk az utazás különböző aspektusaiból felvillantani néhányat. Camino zarándoklat, klasszikus hátizsákos kalandozások, fapados világjárás, hosszú hétvégére tippek. Érintjük minden egyéb praktikus aspektusát is az utazásnak: utazás tervezése, repülőjegy foglalási trükköktől a szállásfoglalásig, fotózáshoz praktikák, ötletek, felelősségteljes turizmus, a fenntartható turizmus, közösségi gazdaság, önkéntességhez ötletek témakörét is felvillantjuk.

Mivel idén az utazás kiállítás társrendezvénye vagyunk, ahol a fő tematika az aktív turizmus, ezért elhívtunk olyan előadókat, akik ezt a szegmenset is érintik. Lesz lovas turizmus, maratonok, spa turizmus, gasztro turizmus, aktív borturizmus, zarándok turizmus. Megtudhatjuk, hogy milyen az utazás kutyával, illetve létezik-e akadálymentes turizmus mozgássérülteknek.

Utazd be velünk a világot!

5 kontinens rengeteg országa, szigetei, hegyei kultúrái kerülnek idén is terítékre. Lesznek, ázsiai barangolások, afrikai kalandok, valamint Európa ismeretlenebb területeire is elkalauzolnak utazóink. Van, aki extrém módon utazott; van, aki különleges területeket fedezett fel; van, aki minimál pénzzel, van aki belevágott az ismeretlenbe; s van, aki önmagát haladta meg. Van, ki éveket élt az adott területen. Idén külön téma lesz Kína, illetve mivel Marokkó amely az idei díszvendég a Hungexpo eseményén, így mi is készülünk külön előadással arról…

Bárhogy is vágtunk neki a kalandnak, mindenki sok-sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodott, amelyet itt megosztanak veletek a fesztiválon. Ha te is el akarsz indulni, az első lépés a Járatlan utakon fesztivál legyen.

Várunk március 3-4 hétvégéjén a Hungexpó területén megrendezett 6. Járatlan utakon fesztiválon!

Előadások

360fok Bringa

Kerékpárral a Föld körül – Á-tól Z-ig

Bálint F Gyula - Vitéz Kürtős Team

Dunamenti túrázás kerékpárosoknak és evezősöknek

Balog Tibor

Futócipőben a világ utcáin

Borbély Bence

Kalandozások a színes Marokkóban

Gerhát Ádám

Aktív turizmus a legszebb magyar borvidékeken

Halász Levente

A felelősségteljes turizmus

Harmath András

Lakóautóval Európában

Káplár Balázs

Kínában élni és utazni

Kassay Tamás

Minőségi spa turizmus

Kisgyörgy Éva (Travellina)

Hogyan kerüld el a turistacsapda éttermeket

Kocsis Dóra - Németh Edvárd

Tippek az élményekkel teli, de hulladékszegény utazáshoz

Mátai Péter

Utazás gyerekkel, lehetséges?

Merle István

Fényképezőgéppel a világban

Nagy Gergő

Zen útközben

Nagy Lehel

Hosszú hétvégék. 21 nap szabiból 13 országban

Pakscha Karolina

Lovastúrázás a világban

Pap György

Egy motoros kutya naplója

Rajczi Adrienn

Élménytervezés

Tóth Szabolcs - Molnár Attila Dávid

Hulladékból élmény - PET Kupa kalózok

Tóth Tímea

Kalandozások kerekesszékkel

Vadász Zsolt

Trabanttal Nyugat-Afrikában

Varga Lóránt

El Camino - Via Francigena - ki akar itt boldog lenni és miért?

Információk

A Járatlan Utakon Fesztivál a Hungexpo területén, az Utazás Kiállítás helyszínén kerül megendezésre, 2018. március 3-4 között.

1101. BUDAPEST

Albertirsai út 10.

Ha teheted, érkezz környezetbarát módon, tömegközlekedéssel.
Megközelíthetőség és parkolás információk: 

Belépőjegyek 2500 Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen, vagy online.

Friss információkért, nyereményjátékokért látogass el Facebook oldalunkra: