Kerekasztal

Ausztrália, Új-Zéland

A szigetországnak sok adottsága van, ami nekünk nincsen: ezért nyűgöz le minket ez a különbség, rengeteg ötletet meríthetünk az ő hozzáállásukból és megoldásaikból.

A kerekasztal-beszélgetésen néhány mókás vagy tanulságos történetet szeretnénk megosztani, valamint inspirálni titeket akár fizikai, de legalább gondolati utazásra.

Gyere és fedezd fel velünk Ausztrália és Új-Zéland távoli világát. 🙂

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

A kerekasztal előadói

Horváth Viktória (wonderbug.hu)

Szeretek a határaimmal kísérletezni, meddig bírom fizikailag, lelkileg és szellemileg. A stabilitás és biztonság helyett a szabadságvágy és kíváncsiságom kielégítése sokszor annyira kecsegtető ajtókat nyit előttem, hogy alig várom, hogy belépjek rajtuk.

Néha megőrülök és egyik napról a másikra veszek egy repjegyet egy másik kontinensre vagy elstoppolok Barcelonába szilveszterezni.

Új-Zélandon fél évet éltem. A Déli-szigeten tanultam, és közben bejártam a környéket. Aztán 3-4 hét jutott az Északi-szigetre a végén. Összességében sokfele jártam, 8000 km-t stoppoltam , imádtam a természetet és azt, hogy hatalmas volt a tér. A legtöbb városban nincsenek nagy épületek, nagyon messze ellátni és szerintem ez is hozzájárul az emberek nyugodtságához.

Szívesen mesélek oktatás, vízum, stoppolás, túrázás, turistáskodás, közlekedés, stb. Új-Zélandon témákról.

Szintén szombaton előadást is tartok a J.U.F.-on Új-Zélandról.

Blog

Koczur Szilvia

Másfél évvel ezelőtt, a tipikus kapunyitási pánik közepén fogtam a hátizsákjaimat és Work & Holiday vízummal Ausztráliába költöztem dolgozni, utazni, élni. Miután fél évig sikertelenül kergettem a felhőkarcolós, nagyvárosi álom-életet Sydney-ben, újragondolva az életemet, továbbálltam. Négy hónapra az Outback-be száműztem magam kipróbálni, milyen a hamisítatlan, vidéki ausztrál Bogan élete a sivatagban, közben figyelemmel kísérve egy vadon élő bébikenguru felcseperedését. Néhány hét alatt pedig meglátogattam a keleti part fontosabb állomásait. Búvárkodtam a Nagy Korallzátonyon, túráztam az Amazonasnál kétszer idősebb Daintree esőerdőben krokodilok közt és összebarátkoztam a Melbourne-ben állomásozó pingvinekkel is.
Vízumszerzés, kiutazás-utazás, munka- és boldogulási lehetőségek, utazási módok, veszélyes állatok túlélése – ezekről mind szívesen mesélek és adok hasznos tippeket.
G’day mate, gimme a stubby sweetheart, get your sunnies and go!

Blog
Instagram