Kerekasztal

Alacsony büdzséjű utak és hosszútávú utazás

Low budget utak, avagy kis pénzből is messzire juthatsz

A kerekasztal-beszélgetés előadói által rendszerezett jegyzeteket itt olvashatod.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

A kerekasztal előadói

Krulik Ábel

Krulik Ábel vagyok. Eredeti szakmám művész-fotográfus, szenvedélyem a motorozás és az úti dokumentumfilmek készítése.

„Mindenhol jó, de legjobb úton” – így hangzik az ismert közmondás általam gyakran mondott változata.

2015-ben költöztem Indonéziába és az azóta eltelt időszakban a térség számos országának számtalan lenyűgöző részén jártam (Indonézia, Malajzia, Thaiföld, Kambodzsa, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Kelet-Timor), de a „szakterületem”, személyes kedvencem, ahol a legtöbb időt töltöttem és ahol a legtöbb kilométert megtettem, az egyértelműen Indonézia. Éltem Jáván és Balin, többször jártam Szumátrán, Borneón, Jávát sokszor átszeltem, jártam Sulawesin, Floresen, Lombokon, Sumbawán, Sumbán, Nyugat- és Kelet-Timorban, Pápuán és még megszámlálhatatlan kisebb és nagyobb szigeten. Az útjaim során a legalacsonyabb kényelmi színvonalú és nagy kihívást jelentő szárazföldi- és hajóstoppolástól és a rendőrségi, katonai bázisokon, templomokban való éjszakázástól kezdve a 100 ezernél is több kilométernyi motorozáson, autózáson és couchsurfingelésen át végül a kényelmesebb és gyorsabb, ám valódi élményben jóval kevesebbet jelentő repülővel, taxival, speedboattal közlekedős és hotelben alvós utazási üzemmódban is volt részem.

Instagram
Weblap

Molnár Rita

Molnár Rita 2012 óta írja a magyar couchsurfing blogot, aminek ma már, több, mint 2 millió olvasója van. Igaz már csak évi néhány poszt születik a blogon a korábbi havi 15 íráshoz képest. 1998-2004 között fotóriporterként és filmproducerként dolgozott, valamint 1998 óta folyamatosan konferenciákat szervez. A sharing economy mozgalom elhívatott híveként 30 országban utazott, az utóbbi 8 évben főleg couchsurfinggel.

A Sharing Economy egy fenntartható közösségi gazdasági rendszer, ami az emberi és fizikai eszközök megosztására épül. Alapja a bizalom, az emberi kapcsolat és az átláthatóság. Lehetővé teszi az átlagemberek számára, hogy mikrovállalkozók legyenek. Demokratizálja és emberközpontúvá teszi a gazdaságot. A Sharing Economy szolgáltatások használatával töredékére csökkentheted útiköltségeidet. Ezen a kerekasztal beszélgetésen erről fogsz gyakorlatias tippeket és tanácsokat kapni.

Blog

Instagram