Vándorboy

Omán, a kellemes meglepetés.  Kuwait – az olajból szőtt álom.

A fotózás már 25 éve elkezdődött nálam, magam nagyítottam anno a képeimet. Később, ahogy az utazás életformám lett, kamerámmal kezdtem az események, emberek felé fordulni. Innen már csak egy lépés volt, hogy diavetítéseken ezeket megosszam… Volt mit. Itt a 9. Járatlan Utakon Fesztiválon a kalandos utazásaimból és az ott készült fotóimból nyújtok át egy csokrot.

Omán az utóbbi évek nagy felfedezettje az európai utazók számára, melyet még a turistaboom előtt sikerült először meglátogatnom, stoppal bejárnom 1 hónap alatt. Utána még vagy 5x jártam arra csoportoknak megmutatva ezt a csodálatos világot. Omán – egzotikus, de kiszámítható, gazdag, de megfizethető, urbánus de mégis kedves, arab de mégis biztonságos, modern de közben élő törzsi tradícióik is vannak, sivatagos, de mégis változatos. 3000-es hegyek, fjordok, kanyonok, sivatagok, csodás tengerpartok, romvárosok, kikötők, gyarmati várak, teknősök, törzsek, kedves emberek. Egyszóval kellemes meglepetés. Minden szempontból. Eme sokszínűségbe szeretnék bepillantást engedni vetítésemmel és útjaimmal, melynek részese lehetsz, ha eljössz az előadásomra.

Kuwait – inkább passzol a járatlan út kategóriájába, ezért ezt is hozzáteszem Arab-félszigetes előadásom végéhez, s nagy örömömre szolgál, hogy erről is felvillantsak pár képet és momentumot. Nem a leghálásabb téma, de nekem érdekes volt testközelből látni a végtelen gazdagságot, dizájnos felhőkarcolókat, Szaúd-Arábia után látni az egy fokkal nyitottabb társadalmat, az olajkutakat, háborús emlékeket, piacokat, egy expat család mindennapjait, illetve elmesélem, miképp találkoztam egy különös kuwaiti hátizsákos utazóval. Tehát ez is érdekes világ, csak több időt kell neki adni.

Galéria