Till Anilla

Magamról

Nem utazós családból vagyok – 18 évesen ültem először repülőn, de annyira beleszerettem, hogy az első párizsi utamat követően futni kezdtem a lehetőségek után. Még abban az évben kihagytam egy gimis nyarat és helyette három hónapot dolgoztam Wisconsinban, majd tojáshéjjal a fenekemen csatangoltam az amerikai középnyugaton és a keleti parton. Az egyetemen első dolgom volt Erasmusra jelentkezni, a szabad diákévek alatt 3-6 hónapra megfordultam Finnországban, Franciaországban és Amerikában, néha egy-egy kitérővel a Hawaii-szigetekre, Mexikóba vagy épp a Spitzbergákra. Persze mindezt egy diák pénztárcájával, volt hogy vadkempingeztünk, vagy hogy belógtunk egy 5 csillagos hotel strandjára. Az északi-sarkkörre vezető utam annyira meghatározó volt, hogy feltöltöttem róla egy YouTube videót – így indult a csatornám: Hol jártál már megint?

Miután eljutottam a világ ellentétes felére és a tetejét is megközelítettem, lassabb utazásra vágytam: így döntöttem el, hogy végigjárom a spanyol El Caminot, négy hétig gyalogoltam és teljesen megváltoztatta az utazási mentalitásom. A gondolataim pedig hamarosan nem csak a Föld körüli utazások körül forogtak, hanem magáról a Földről is. Fenntarthatóságról akartam tanulni, így Svédországba költöztem, hogy a Jönköpingi Egyetem Sustainable Communication szakán tanuljak. 2021 júniusában fejezem be a tanulmányaimat, így jelenleg is Svédországban élek.

Hamarosan rájöttem, hogy nem csak a saját szórakozásomért, hanem egy lassabb, megfontoltabb, fenntarthatóbb utazási forma népszerűsítéséért is szeretnék utazni, és erről beszámolni. Így hol is folytathattam volna az utam, mint a saját országomban: 2020 nyarán az El Camino által inspirálva a Magyar Zarándokúton gyalogoltam északról délre 431 kilométert. A jövőben pedig a Föld vadvilágának védelméért fogok gyalogolni a világ legvadabb tájain.

Facebook
Instagram
YouTube

Korábbi előadások: