Angola és Kongó: Magyar László nyomában

Előadó: Szilasi Ildikó

Hallottatok már a hamuban fürdő zsákos szerzetesekről Kongóban? És az angolai kvanyamákról, vagy a kongói pendékről? Láttatok már National Geographic díjnyertes fotográfiákat Angolából, Kongóból, amiket Lantai-Csont Gergely fotográfus fiatalamember készített és láthattok itt?

Tartsatok velem kíméletlenül kendőzetlen és őszinte expedíciós beszámolómra a 2012-es Magyar László expedícióról, melynek keretében szerzőtársammal, Lantai-Csont Gergely fotográfussal két és hónapot róttuk Angola és Kongó poros útjait elődünk nyomában. Ha kíváncsi vagy utazásunk legembert próbálóbb kalandjaira, bennfentes szervezési „trükkjeire” és legmeghökkentőbb és legemberibb mozzanataira, hallgasd meg előadásomat a 7. Járatlan Utakon Fesztiválon!

Szilasi Ildikó vagyok, de Közép-Afrikában csak Mamu Lincsinek becéznek. Kulturális antropológiát, afrikanisztikát, kulturális örökségvédelmet tanultam. Az elmúlt 15 évben 24 afrikai országban jártam, összesen kb. hat évet töltöttem a déli kontinensen. Leginkább Szenegálban vagyok otthon, révén, hogy fél családom szenegáli, de Kongót is jól ismerem, ott  vezettem expedíciót Torday Emil nyomában 2009-ben, és egy kongói témából írom a doktori disszertációm is.

Afrika-tapasztalatomat, tudásomat az általam alapított Utazz Afrikába Utazási Iroda keretében adom tovább érdeklődő utastársaimnak, így ha Neked is van kedved felfedezni Velünk Szenegált, Szudánt vagy éppen Kongót, látogass el a www.utazzafrikaba.hu oldalra, és szemezgess világon egyedülálló túráink közül.

Idén 200 éve, hogy Magyar László megszületett, az Ő útját járjuk végig előadásomban. Keveset tudunk elődünkről, erről a nagyszerű kalandorról, pedig az egyetlen olyan magyar származású Afrika-kutató, aki felnőtt aktív életének nagy részét, 17 évet Angolában töltött el.

Expedíciós beszámolóm keretében rá is emlékezünk!

www.utazzafrikaba.hu

Bemutatkozó videó