Szentesi Dóri (Burn to go)

Aktuális előadás:

Önkéntes kalandok a Föld körül

Magamról

Szentesi Dóri vagyok, a burntogo.com-on és hasonló nevű social média csatornákon vezetem blogomat mióta 2018-ban belevágtunk férjemmel életünk legnagyobb kalandjába, és 10 hónap alatt körbe utaztuk a Földet alacsony tőkéből, önkéntesként.
Az utazás eddig is része volt a közös életünknek, 3 külföldre költözést is megéltünk már, de a 2018-as év más volt.
Ez alatt az út alatt 10 országot jártunk be 4 kontinensen alacsony költségvetésből. Ezt úgy tudtuk megoldani, hogy önkéntes munkát vállaltunk családoknál és magánszemélyeknél. Persze megcsodáltuk azokat a nevezetességeket, természeti csodákat, amelyekért milliókat fizetnek a turisták, de a legnagyobb élményünk mégsem ez volt. Az utunk során bepillanthattunk különböző kultúrákba, hetekig együtt éltünk és dolgoztunk a helyiekkel, megismertük gondolataikat, gondjaikat, örömeiket, szokásaikat, beleláttunk a hétköznapjaikba. Életre szóló barátságokat kötöttünk velük is, és a világ minden tájáról érkezett önkéntesekkel is. A megélt helyzetek, a megismert emberek hihetetlenül sokat formáltak az értékrendünkön és a gondolkodásunkon. Minél többet láttunk a világból, annál jobban ismertük magunkat.
A felfedezési vágyunk egyelőre kimeríthetetlennek tűnik, és hisszük, hogy az utazás mind a világ, mind saját magunk megismerésének legjobb módja, persze, ha nem csak nézünk, hanem látunk, és tapasztalunk is.
Weboldal
Instagram
Facebook