Előadó: Siposhegyi Zoltán

S.O.S. Afrika, avagy Sokkal Okosabban Segíts

És azt ismeritek, hogy két felpüffedt hasú afrikai kisgyerek verekszik egy babszemért? Bár számos afrikai országban jártam, ÉN NEM. Így el kell szomorítanom mindenkit, aki nyomorra, könnyekre és némi feloldozó sajnálatra számít. Viszont, aki meg szeretné ismerni a fekete kontinenst előítéletektől mentesen, annak nagyon ajánlom S.O.S Afrika, avagy Sokkal Okosabban Segíts című előadásunkat a Járatlan Utakon fesztiválon.

Mi a feleségemmel először egy afrikai önkéntes szervezeten keresztül találkoztunk a Ferihegyi repülőtéren és azóta hármasban élünk egy házasságban: ő, én és Afrika.
Ide vezetett a nászutunk, majd a következő kalandunk és végül idén februárban valóra váltottuk az álmunkat. Egy hónapot töltöttünk a kenyai-tanzániai határon a Green Eden iskolában. Tanítottunk, festettünk, kirándultunk, sőt egy közösségi finanszírozási kampánynak hála kutat fúrtunk egy falunak. Azóta pedig építjük és ápoljuk ezt a 300 fősre duzzadt közösséget. A legfőbb célunk, hogy felnyissuk a szemeket. Ugyanis legyen akármilyen globalizált a világ, mi pont annyira nem ismerjük őket, mint amennyire ők minket. Mintha Afrika titokban, a hátunk mögött venne 180 fokos fordulatot. Mintha az etióp viccekből hirtelen Fekete párduc blockbuster kerekedett volna.

És ahogy az a címben is szerepel, elmeséljük Nektek, hogy Ti hogyan segíthettek. Mit tehettek itthon? Mit érdemes adományozni és miért felesleges egy? Miért van több internet, mint víz? Sőt, arra a mindenkit izgató kérdésre is választ fogtok kapni, hogy MIKÉNT JUTHATTOK KI AFRIKÁBA ÖNKÉNTESKÉNT?

Az előadás kitaposatlan utakon járóknak, nagy szívűeknek, politológusoknak és álmodozóknak kötelező. Mindenki másnak pedig ajánlott.

Promóvideó
Egy hónap 5 percben