Sámánok útján Mongóliában

Előadó: Majercsik János Oguz

2019-es első Mongóliai látogatásomat több másik követte. Ezeken az utazásokon olyan helyekre jutottam el, ahová pestiesen szólva „fehér ember nem juthat”. Sámám-találkozók, szertartáshelyek, szertartások – egy olyan világ, ami a nyugati ember számára (még vagy már) teljesen ismeretlen. Bepillantást nyertem, és általam majd Ti is, a mongol őshagyományba, és a sámánok titkos világába.

Amikor ezeket a sorokat olvasod, én ismét úton leszek, és visszatérve a legfrissebb élményeimből – Hold-újév ünnepség – hozok majd ízelítőt.

Természetesen mesélek majd az ottani szokásokról, ételekről, hagyományokról, ünnepekről, rénszarvaspásztorokról, egy szóval az életről. Mongóliát megismerheted a filmekből az interneten. De ezen az előadáson Mongólia olyan oldalát mutatom meg, amit az általam szervezett utakon sem láthat mindenki.

Kíváncsi vagy rá, milyen rénszarvason „lovagolni”, vagy tevén? Sast röptetni a hegyek között? Vagy tudni szeretnéd milyen jurtában élni? Esetleg megnéznéd a mongol Sámán-múzeumot? Gyere el erre az előadásra, és megmutatom!