Sajtóanyag

11. Járatlan Utakon Fesztivál előadók

“A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.”

Ezzel a mottóval indul idén is októberben a 11. Járatlan Utakon Fesztivál Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvénye.

Az eseményen több mint 100 előadás és kerekasztal-beszélgetés, 4 workshop, 2 filmvetítés lesz utazásról a 2 nap alatt, mely 8 teremben zajlik a Fáklya klubban, Budapest belvárosában.

Hazai és külföldi független magyar utazók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutatók gyűlnek össze ismét erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni.

Az eseményre elhívtuk Juhász Árpád geológust, ismét körünkben lesz Rakonczay Gábor extrém sportoló, és előadóink között tudhatjuk Erős Zsolt feleségét Sterczer Hildát, a repjegymágus Utazómajmot, és ott lesznek ismert utazási bloggerek, influenszerek, mint például Vándorboy, aki ennek az eseménynek a főszervezője.

Mellettük pedig idén is lesz előadás több ezer kilométeres túrázásról, óceán-átkelésről, zarándoklatokról, többéves kerékpáros világkerülésről, lakóautós és dzsipes kalandokról, és magyarországi kirándulóhelyekről is.

A Járatlan Utakon Fesztiválon bejárjuk mind az 5 kontinens népszerű helyeit,  de újabb ismeretlen régiókba is elkalauzoljuk a fesztiválunkra érkezőket, mint például Ázsiába,  Dél-Amerikába, Vanuatu szigetére, de lesznek extrém evezősök, lesznek akik 4321 km-t gyalogoltak a caminon, feljutunk 8000 méter magasra, és természetesen lesznek kerékpárral és stoppal a világba induló előadóink. Természetesen nem maradnak ki a zöld témák, a környezettudatosság, a slow és a fenntartható turizmus témaköre, a rövid hétvégés és európai desztinációk, a női utazók, melyek a kerekasztal-beszélgetéseken is teret kapnak.

Ismereteket kapunk továbbá a vallási indíttatású utazásokról is, és megtudhatunk többet az iszlámról, s az ázsiai régiókon keresztül a többi világvallásról is.

Az eseményről többet is olvashat a Járatlan utakon fesztivál weblapján és friss infokat a facebook eseményükhöz csatlakozva kaphat.

Érdemes felírni és megjegyezni a dátumot, október 16-17 Fáklya klub, Csengery utca 68, egész hétvégén. Utazzunk együtt a legszebb tájakra idén is!

11. Járatlan Utakon Fesztivál kerekasztalok