Robogóval Vietnámon és a Fülöp-szigeteken át

Előadó: Molnár Péter

Szeretek utazni, imádom Délkelet-Ázsiát és szenvedélyes motoros vagyok. Miért ne köthetném össze ezt a három dolgot egyetlen utazás alatt? Jött a gondolat 2019-ben és a földgömb Vietnámnál állt meg, azon országnál, ahová már régóta szerettem volna eljutni és amelyről tudtam, hogy jellege miatt a legpraktikusabb motorral bejárni. Igen ám, de egy komolyabb motort venni, vagy bérelni még Vietnámban is drága dolog, így egy bátor és hirtelen ötlettel úgy döntöttem, hogy a downsizing jegyében egy kis robogóval fogom átszelni az országot, északról délre.
Az utazásnak egy helyben – 190 dollárért – vásárolt motorral vágtam neki az észak-vietnámi Hue városában, amely motort aztán pár héttel később 150 dollárért adtam el Saigonban, így a közlekedés a benzinen túl mindössze 40 dolláromba került. Tud valaki ennél olcsóbbat? Mindeközben fantasztikus és egyedi élményeket éltem át, igazán testközelből megtapasztalva Vietnam minden ízét, illatát és esszenciáját.
Az első utam annyira jól sikerült, hogy egy év múlva hasonló szemlélettel és módon a Fülöp-szigeteket vettem célba, ahol összesen egy hónapot robogóztam. A szigetek között komppal közlekedtem, a szárazföldet átszelve olyan helyekre jutottam el, ahová igen kevesen, és összesen hét szigetet látogattam meg.
Előadásom ezen két utazás élményeiről szól, csodálatos képekkel és persze sok-sok praktikus információval, tippel és ötlettel mindenkinek, aki hasonló kalandokra adná a fejét.
A Vietnami útról egy cikk is készült.