Rajczi Adrienn

Élménytervezés

Rajczi Adrienn vagyok, 19 éve az idegenforgalomban dolgozom. Mondhatnám azt is hogy 19 éves vagyok, mert amikor belevágtam a turizmusba, mintha egy új világ nyílt volna ki előttem. Előző életemben ugyanis teljesen mást csináltam. Előző életemben színésznő voltam, sokat filmeztem, aztán szültem egy gyereket és pályát változtattam. Úgy gondoltam, két dudás nem fér meg egy csárdában.  Olyan lehetőséget kerestem, amit szeretek.

Én vagyok a szakma fekete báránya, aki semmi pénzért nem ülnék napi nyolc órát egy irodában, mert akkor már nem tudnám elmondani magamról hogy idegenforgalmi szakember vagyok.

Fontosnak tartom, hogy lássak, megismerjek idegen kultúrákat, távoli tájakat és embereket, és azt a helyi elvárást, viselkedési morált és számunkra szokatlan világot megismertessem az odautazóval, hogy az adott országban ne érjen senkit meglepetés.

Szeretem összehangolni az igényeket és lehetőségeket  segítségül hívva az internetet, profi utazási irodai szakembereket és naprakész csavargóimat. 

Imádom a szakmámat. Azért lettem idegenforgalmász, mert szeretek sokat utazni. Utazásaim alatt szeretem kutatni a hely szellemét, a kulturális különbözőségek gyökereit és a művészetek, alkotás, kreativitás helyi megnyilvánulásait.

Jártam az Egyesült Államokban (Grand Canyon, Las Vegas, Philadelphia, Florida), Európa számos országában (büszke vagyok csavargásomra a Canal du Midi mentén Touloustól Montpellierig kb 300 km-en keresztül egy szál biciklivel), a kihagyhatatlan Tunézia, Egyiptom hogy Afrikát is említsem, és az új szerelem Új-Zéland, ahol bejártam az északi és déli szigetet egyaránt. Nyáron a Csendes Óceáni térséget fogom  bejárni egy hónapon keresztül Tonga, Vanuatu, Fiji szigetek érintésével.

Szakmaiságomat mindig a kereslet felé orientálom. Célom visszaépíteni a szakmámat egy olyan szintre, ahol az utazás nem arról szól, hogy milyen olcsó volt Seychellen, hanem legalább egyenértékű legyen a legújabb vásárolt LCD televízió büszkén dicsekedett árával, mert megérdemeljük.

Interneten foglaljunk vagy utazási irodában? Erre van egy filozófiám, amit szívesen megosztok az előadásomban mindenkivel aki kíváncsi rá. 

Hogyan tervezzünk programot kint létünk alatt?

Legyen spontán vagy előre megszabott forgatókönyv szerint menjünk a biztosra?

Merjünk-e interneten foglalni és mit?

Mi van az utazási irodákkal? Megbízhatunk-e bennük és ha igen kikben?

Tudnak-e ők is kalandtúrákat szervezni, vagy folyamatosan csak a kőbe vésett sztender kombót nyomják?

Szívesen megosztom további tapasztalataimat, ismereteimet, szakmaiságomat a 6. Járatlan utakon fesztiválon.

Facebook: https://www.facebook.com/novagyokblog/
Weboldal: http://novagyok.blog.hu/