Peru, inkák nyomában az Andok ösvényein

Előadó: Belme Ágnes (Travel In&Around)

Sokak életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzik, el kell utazniuk messzire, hogy kikerüljenek a mindennapok körforgásából és más szemszögből lássák az életüket, az Életet, a fontos dolgokat. Sokan Zarándoklatra mennek kijelölt utakon, más pedig a saját „zarándoklatát” valósítja meg. Az én „zarándoklatom” fél éven át tartott Dél-Amerikában, amiből most egy kis szeletet hozok nektek. Ez alkalommal Peruról fogok mesélni. Ez az az ország, ahol mindennel találkozhatsz.

Ha te úgy tudsz közelebb kerülni a lelkedhez, hogy a természetet járod, nem lehetsz jobb helyen. Cuzco környékén és Huaraz mellett lélegzetelállító látványt nyújtó és légzést nehezítő magasságokba vivő túrákon vehetsz részt.

Míg ha arra vagy kíváncsi, hogyan éltek az őslakosok, miképp ötvözték a különböző vallásokat és teszik ezt a mai napig, azt minden régióban felfedezheted. A legtöbb emlék az inkákról szól, de meg kell említenünk azokat a népeket is, akiket az inkák beolvasztottak. Pár történetet elmesélek nektek.

Júniusban a Corpus Christi fesztivál keresztény hagyományokhoz kötődik, míg a szintén ebben a hónapban lévő Inti Raymi az inka Napisten ünnepe.

Cuzco remek bázis ahhoz, hogy a mai napig élő inka hagyományokból ízelítőt kapjunk és részt vegyünk egy ünnepségen. Nekem szerencsém volt és május 14-én belecsöppentem egybe.