Paszabi Ági és a Mindeulle együttes

Magunkról

Nevünk, 민들레 (mindülle) pitypangot jelent, melynek fehér magvai úgy szállnak a szélben, miként a zene hangfoszlányai. 2015 óta ismerkedünk a koreai kultúra igen specifikus szegmensével, a hagyományos zenével, első sorban pedig a gayageummel (가야금). Ez egy a citerához hasonló, selyemhúros pengetős hangszer, Korea nemzeti hangszereként tartják számon. A budapesti Koreai Kulturális Központ tanfolyamain sajátítottuk el a játékot rajta és csekély tudásunk felhasználásával igyekszünk megismertetni és megszerettetni ezt a különleges hangszert, illetve a koreai hagyományos zenét általában. Az utóbbi időben ütős műfajokkal, illetve fúvós hangszerekkel is foglalkozunk. Facebook oldalunkon lehet tájékozódni az aktuális tevékenységeinkről, illetve a Youtube oldalra szoktunk klipeket gyártani előadásokról. Többször volt szerencsénk koreai szervezésű nemzetközi versenyeket nyerni (K-Community Challenge, Talk Talk Korea) ének, fotó és kortárs hagyományos zene kategóriában.

Mindegyikünk hobbiként űzi a zenélést, az élet különböző területeiről érkeztünk. Jómagam könyvtárostanár volnék, aki az Ír szigetektől a Góbi sivatagon keresztül a Fuji hegyig sok helyen megfordult. Szeretek helyi emberekkel találkozni és megismerni kultúrájukat, zenéjüket, irodalmukat, és ezzel a világ egy darabkáját haza hozni magammal. Gayageumöt is tanítok a Koreai Kulturális Központban illetve alkalmanként egyetemi óraadóként adom át tapasztalataimat a magyar ifjúságnak.

Külön-külön és együtt is jártunk már többször Koreában, felléptünk ott neves színházakban, fesztiválokon, spontán daloltunk a tengerpartján vagy a norebangjaiban (koreai karaoke). Minden lehetőséget megragadtunk, hogy élőben láthassuk a koreai hagyományos kultúra morzsáit és amit tudunk elsajátíthassunk. 

Facebook – Mindeulle
Instagram – Paszabi Ági
YouTube – Mindeulle

Korábbi előadások: