Előadó: Tóth Szabi

Otthonom, India (egy előkelő család szemén keresztül)

Két apám van. Az egyik indiai, a másik magyar. Jártam privát templomokban, vendégeskedtem királyi vagy épp Nobel-díjas családoknál. Főztem brahminoknak és zenét szereztem Pan Nalin filmrendezőnek (Samsara, Virágok völgye) a Kumbh Mela nevű zarándoklat mintegy 13 millió szerzetesének és cirka 100 millió látogatójának szórakoztatására.

De ez a pár dolog elveszik a végtelen kalandok és a mindennapok tengerében. A mindennapokban, ahol egy Budapesten született magyar emberként része lettem egy indiai családnak, a családon keresztül egy különleges szociális kapcsolatrendszernek és ezen keresztül az indiai társadalom mindennapi életének. Folyamatos hatással lehettem erre a világra a művészetek, a környezettudatosság formálás, valamint az oktatás keretein belül. Indiában nem csupán indiainak tartanak, hanem azt szeretnék, ha többé nem hagynám el választott hazámat.

Tíz különös történet Indiából, amikkel a társadalom és az emberi tudat működéséről mesélek. Történetek az egyszerű mindennapokból, amik olyan csavart vesznek, amivel a legmélyebb tanítást adták nekem az életről.

Honlap
Raga
Videó