Nagy Péter

Magamról:

Nagy Péter vagyok, útlevelem szerint 43 éves. Életemben az utazás köti össze a munkát, szabadidőt és az alkotást: idegenvezetőként dolgozom, haverokkal járom a világot és utazásokról, emberekről szóló könyveket írok.

Saját utazásaim során elsősorban nem a nevezetességek kötnek le, szeretem inkább kipróbálni a helyi jellegzetességeket, megkóstolni az ételeket, beszélgetni az emberekkel és elmerülni az ő hétköznapjaikban. Látok elég várost és barokk palotát, ha éppen idegenvezetőként dolgozom. Inkább ilyen élményeket gyűjtök.

Szélfürdőztem Andorrában, sétáltam a velencei karneválon, jártam már piramisban, szamaragoltam Santorinin, hajókáztam a Boszporuszon, strandoltam Libanonban, integettem az Empire State Building tetejéről, sétáltam Notting Hillben, megnéztem egy musicalt a Broadwayn, kosárszánoztam Madeirán, adományoztam padot egy kenyai iskolának, szafaridzsippel száguldoztam a szavannán, túráztam a maláj dzsungelben, megmásztam Angkor romjait, búvárkodtam cápákkal, sodródtam a csíkszemű tömegben a kínai holdújév ünnepén Szingapúrban, simogattam tigrist Thaiföldön, láttam Lenint Moszkvában, ittam egy korsó Guinnesst Dublinban, ettem szőlőt szilveszterkor Barcelonában, síeltem Dubaiban, megnéztem helikopterről a Pálma-szigetet, végigutaztam a transzszibériai vasúttal, percekig ugráltam Európa és Ázsia határán az Ural-hegységben, jurtában laktam a mongol sztyeppén, másfél évig éltem Londonban, ahol részt vettem a királyi esküvőn és az olimpia megnyitó ünnepségén, csigát árultam a marrakeshi piacon, búvárkodtam Hondurasban, lovaskocsival fedeztem fel Belize-t, tequiláztam Mexikóban, megmásztam a Vezúvot, jachtot vezettem Capri szigeténél, hóesésben keresgéltem Andersen meséit Dániában, kacsát ettem Hongkongban, kaszinóztam Las Vegasban, végigvezettem a 66-os úton, hajón ringatózva végigbeszélgettem egy éjszakát a Halong-öböl vizén, részt vettem divatbemutatón Saigonban, bicikliztem a vietnami rizsföldek között, borozgattam Toszkánában, megmásztam a Kínai Nagy Falat, motorral száguldoztam keresztül-kasul Bali szigetén, és túléltem a trópusi lázat. Utazásos cikkeket írtam egy londoni magazinnak, és megvalósítottam eddigi életem legnagyobb álmát: író lettem.

 Első könyvem Kiúton címmel jelent meg, amely elgondolkodtató emberi történetekről szól. Három további könyvem már az utazásra koncentrál, ez a címekből is látszik, egyikük: Mindenhol jó, de legjobb mindenhol. Legutóbb megjelent könyvemben ismét az emberek és emberi érzések kerültek előtérbe. A címe: ÉnidőkTörténetek az év minden napjára.

Könyv

Korábbi előadások: