Nagy Nikolett (cyclo.voyage)

Magamról

Szeretettel köszöntelek a bemutatkozó oldalamon. Niki vagyok, kerékpáron fedezem fel a világot és önmagamat. Jelenleg Kanadában élek és 3 év után most jövök először Magyarországra és megragadtam az alkalmat, hogy a fesztiválon előadhassak.

Határtalanul boldog vagyok, hogy utazásaim (rész)eredményét megoszthatom Veled, 2 külön előadás keretén belül: az egyik Közép-Amerikára, a másik pedig Kanadára fog fókuszálni (olvashatsz róluk részletesebben, ha az előadásaimra klikkelsz).Az elmúlt években két keréken egyedül, minimál költségvetéssel bejártam Európát, Észak-, és Közép Amerikát, s alig várom, hogy új, számomra ismeretlen kontinenseken pedálozzak.

Az előadásaimon elmesélem majd Neked, hogyan vágtam bele először az ismeretlenbe, hagytam ott a munká(i)m, köszöntem el a szeretteimtől, s indultam el egyenesen budapesti kislakásomból két keréken nyugatnak. Nem volt igazán úticél, se határidő. Végül fél évig pedáloztam, eltekertem Portugáliáig, majd vissza haza.

Aztán elmesélem miként vettem egy csak oda repjegyet Kanadába, magamnak és a bicómnak. Megint csak terv nélkül indultam neki, 10 országon át bicóztam Torontótól Panamavárosig, ez az út 8 hónapig tartott. Amerikai kalandozásomnak az lett a számomra is meglepő mellékhatása, hogy letelepedtem Kanadában.

Nem szeretek tervezni, helyette inkább az élet sodrására bízom magam, a bicikli túráimra is ez a mentalitás jellemző: nem tervezek pontos útvonalat, és nem tudom előre, hol fogom aznap álomra hajtani a fejem. Rábízom magam az univerzumra, a saját találékonyságomra, és az emberek segítőkészségére.

Imádok a természetben barangolni, a vadonban sátrat verni, patakban fürödni és ruhát mosni, tábortűznél melegedni, beosztani 8 napra az ételemet, mert közel s távol se bolt, se falu, se egy teremtett lélek. Imádom az ilyenfajta utazás nyújtotta egyszerűséget, hogy a bicóm az otthonom, és hogy néhány személyes holmi elegendő mindenhez, s hogy minél kevesebb cuccot cipelek, annál szabadabb vagyok.

Emellett a határtalan szabadság mellett még egy dolog van, ami igazán boldoggá tesz: ha az életformám, filozófiám inspirációt és bátorságot ad másoknak. Ezért is örülök olyan nagyon a lehetőségnek, hogy beszélhetek Neked a kalandjaimról. Ha csak egyetlen ember életére pozitív hatással lesz az előadásom, akkor már megérte!

Kattints az Aktuális előadásaimra, ott adok még egy kis ízelítőt, miről szeretnék majd mesélni Neked.

Facebook
Instagram

Korábbi előadások: