Nagy Irén és Pásztói József (Camperben Utazunk)

Aktuális előadás:

Mini Camperrel Európában

Magamról

Ircsi és Józsi vagyunk a Camperben Utazunk párosa.

Mindkettőnknek gyerekkorára visszavezethető az utazás, a kempingezés és a természet szeretete, amihez a megismerkedésünk is köthető.

A hétköznapokban személyautóként használatos Seat Alhambránkat építettük be mini camperré, amit a hosszabb-rövidebb utazásainkhoz néhány óra alatt ki és be tudunk szerelni.

Camperünkben kettőnk számára egy kényelmes fekvő felületté alakítható bútorzat van tárolókkal, étkezőasztallal, mini konyhával. Egy WC is helyet kapott, valamint az energiaellátásunkat egy szigetüzemű napelem biztosítja.

A minimalizmus fontos számunkra, így felesleges dolgokat nem viszünk magunkkal útjainkra. Utazónak valljuk magunkat, akik mernek kilépni a komfortzónájukból és mindig nyitottak vagyunk más emberek felé.

Gyermeki lelkesedéssel vágunk bele minden új kalandba és hisszük, hogy minden utazó békét visz a világba.

Debrecenben élünk és dolgozunk, de munkáink miatt a szabadidőnk sajnos eléggé korlátozott. Három felnőtt korú gyermekünk van, akik már vagy az egyetemen, vagy a munka világában megtalálták helyüket. Betöltöttük már az 50. életévünket és ezzel együtt jár az is, hogy úgy érezzük az idő egyre gyorsabban telik, így igyekszünk minél tudatosabban és színesebben megélni a mindennapjainkat.

Szabadidőnkben kedvtelésünknek élve eleinte egyszerűbb módon valósítottuk meg utazásainkat, egy családi egyterű személyautóba bedobott matrac és hátizsákokkal felszerelve, de ez hosszabb utazásoknál, már inkább káoszt teremtett körülöttünk, nem pedig harmóniát.

2019-ben kitaláltuk és megvalósítottuk az első mini camper berendezésünket úgy, hogy az autón semmilyen maradandó átalakítást nem hajtottunk végre.

Így már több hetekre is alkalmasnak bizonyult off-grid módon utazni.

Ezt úgy tudtuk megvalósítani, hogy rengeteget informálódtunk ebben a témában és mindemellett a meglévő asztalos vállalkozásunk lehetőséget nyújtott a megvalósításban.

Szárnyainkat ekkor kezdtük igazán bontogatni és egyre távolabbi bakancslistás helyeket felkeresni, amiket videókkal és fotókkal megörökítettünk. Innen már csak egy elhatározás kellett, hogy létrehozzuk a Camperben Utazunk csatornáinkat amiben bemutatjuk az autónk beépítését, ezt az utazási formát és azokat a helyeket ahol jártunk a teljesség igénye nélkül.

Ezzel a berendezéssel utazgattunk 4 éven keresztül.

Sok tapasztalatot szerezve 2023-ban újra gondoltuk és építettük camperünket, már egy még inkább stílusosabb és minőségibb módon. Amit a Balkán körutunkon avattunk fel és jelenleg is megunhatatlanul használunk.

Útjainkat low budget módon tervezzük és forgatókönyvet is csak részben készítünk, mindig hagyva magunknak alternatívákat a spontán helyek felé is, ettől válik igazán izgalmassá az utazás.

Összesen 15 országot jártunk be Európában, mint egy hat hónapot camperben utazva. Ez idő alatt rengeteg izgalmat, kalandot és megtapasztalást éltünk át. Többek között: Albánia, Olaszország, Románia, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia, Görögország a kedvenceink lettek, mivel ezekben az országokban nem nehezítik meg a camperezést.

Célunk, hogy népszerűsítsük a mini camperrel való utazást, oly módon, hogy közben óvjuk meg környezetünket unokáink számára.

E-mail: camperben.utazunk@gmail.com
Facebook
YouTube