Moszkva-Budapest

– 2000 km Ladával

Előadó: Kovács Ádám

Mielőtt kimentem Oroszországba tanulni, már akkor elhatároztam, hogy veszek egy autót, és tuti hogy orosz autót. Így pár hónappal megérkezésem után már meg is vettem az előadás alanyát- egy Ladát.

Sokan végig követhettétek az egész utat a Tiktok oldalamon, amit vissza lehet nézni, előadás során mutatok is majd pár bejátszást.

Ez az autó nem az a kocka Lada amire első körben gondolnál, egy olyan Ladáról van szó amit Europában szinte alig vagy egyáltalán nem forgalmaztak, egy belpiacos 3 méteres miniautó: Lada Oka.

Innentől kezdve kaland kalanda halmozódott ezzel a kis autóval. Először Moszkvában a több sávos utakon vezetni? Kösz de nem,mégis belejöttem, aztán jöttek a tavaszi kirándulások, autóban alvás, szervízbejárás, Moszkva körüli utazások, amíg el nem jött az a nap amikor el kellett költöznöm.
No de ekkor már dúlt a háború, repülni csak Isztambulon vagy Dubajon keresztül lehetett, rohadt drágán, 5 bőrönddel? Kösz nem.

Egyértelművé vált, hogy haza fogok vezetni. Ekkor kezdődött egy 5 napos, 2000 kms solo utazás. Az hogy hazaérek az nem volt fix, az autó állapota hagyott maga után kivetnivalót és az én műszaki érzékem is. És így bele az ismeretlenbe ez a kis Ladával elindultam… nem történés mentes kalandokon keresztül. 9 óra a határon, kormányrázás, fékolaj folyás, couchsurfingezés és… majd még folytatom…