Baráth Levente, MixTreme

Filmezés utazás közben – mivel, hogyan, és hogyan ne csináld!

Három éve dolgozom utazó filmesként, ezalatt számos eszközt használtam, számtalan körülmény között, készítettem outdoor és sport videókat, illetve feeling videókat is. Operatőrködöm síelés, motorozás, via ferratazás vagy épp túrázás közben, dolgoztam már RTL-Klub produkcióban éppúgy, mint a korábban Red-Bull-nak filmeket készítő BorBros-nak is. Előadásommal szeretnék átfogó képet nyújtani a filmezésnek ezen szegmenséről, remélhetőleg sokaknak segítve abban, hogy megtalálják a saját maguknak és igényeiknek megfelelő felszerelést, és abból a legtöbbet tudják kihozni!

Mindenkinek van egy járatlan útja. Lépj a tiédre minél előbb!

Három és fél éve léptem a saját utamra, azóta az életem teljesen megváltozott. Akkor hetente 5-ször egy kocsmában dolgoztam, most évente 150-200 napot utazom (a maradék napokon az utakról készült filmeken dolgozom). A hobbim lett a munkám, és az álmaimat élhetem. Az utam eddig elvezetett már európa sok-sok vidékére, láttam működő vulkánt, játszadozó bálnát, vagy épp úszó jéghegyeket, de ültem már rally autóban, helikopterben, motoron, ratrackban, vagy motorcsónakban is. Aludtam már január közepén egy sátorban a Duna parton, de Val-Morel legmenőbb szállodájában is. A célom, hogy másokat is inspiráljak, vegyék kezükbe a sorsukat, és találják meg az álmaikhoz vezető utat!

Több okból is utazom. Részben azért, amiért a legtöbb ember, szeretnék minél több kultúrával közelebbről is megismerkedni, valamint a lehető legtöbb tájat megnézni. Az elmúlt években rengeteget utaztam európában és rá kellett döbbennem, elképesztően keveset láttam még az öreg kontinensből is. Sokat dolgozom azért, hogy minél több ismeretlen helyre és minél hosszabban utazhassak, de túravezetőként azt is tapasztalom, hogy ugyanaz a hely mennyire más és más tud lenni még, ugyanabban az évszakban is. Emellett, legfőképpen filmezéssel folgalkozom, ami azért fontos számomra, mert a lehető legtöbb embernek szeretném megmutatni mindazt a rengeteg szépséget, melyekkel a világban találkozom, legyen az akár egy csodás táj, vagy egy kedvesség egy idegentől. Mindezek mellett pedig, imádom, hogy amint átlépem a határt, még inkább önmagam lehetek. Utazóként az ember nem kerül szembe azokkal az elvárásokkal, melyekkel a saját környezetében meg kell küzdenie, út közben nem vagyok túravezető, cégtulajdonos, vagy éppen csapos, csak ÉN vagyok.

Kövess a Facebook oldalamon és a Youtube-csatornámon!

Baráth Levi
MixTreme

Galéria