Előadó: Experience Balkan csapata(Tóth Ádám - Huszty Zoltán)

Miért Koszovó?!– Barangolás Európa legfiatalabb és legvendégszeretőbb országában

“Miért Koszovó!?” – nekünk gyakran teszik fel ezt a kérdést. A 9. Járatlan Utakon Fesztiválon bemutatjuk Nektek Európa legfiatalabb és legvendégszeretőbb országát a 2008-ban függetlenné vált, de még számos európai ország által el nem ismert Koszovói Köztársaságot.

Nagyon szeretjük Koszovót, több tucatszor jártunk már a döntően albánok lakta, de sok nemzetiségű, csodálatos országban, megismertük rendkívül barátságos és vendégszerető népeit, nemzetiségeit, sőt civil szervezetünk alapításáról is egy autentikus albán kullában (erődített családi ház) döntöttünk. Az elmúlt évek alatt számos interkulturális sétát, alternatív turisztikai programot, kulturális kirándulást és utazást szerveztünk Koszovóba.

Előadásunkon nem csak Koszovó fontosabb utazási célpontjairól, különlegességéről, érdekes látnivalóiról, népeiről, vallásairól, gasztronómiájáról, múltjáról, jelenéről beszélünk, hanem az államhatárokon átnyúlva bemutatjuk a Koszovót is érintő, egyéb érdekességeket, ritkán látogatott különleges turisztikai célpontokat Macedóniában, Szerbiában, Montenegróban és Albániában is.

Büszkék vagyunk arra, hogy koszovói barátaink, ismerőseink és a kinti szórvány-magyarság is gyakran kijelenti: “Ti jobban ismeritek Koszovót, mint a koszovóiak.” 🙂

Az általunk szervezett koszovói programokról megjelent legfontosabb írásokat cikkeket itt találjátok:
A vendégszeretet az, amit biztos megtalál Koszovóban
Észak-Koszovó
Koszovói beszámoló
Nagyítás: Ahol isten ajándékának tartották az idegeneket