Workshop

Klímaváltozás és Én – (belső) utazások zöld szemmel

A workshop alapvetően belső utazásról szól önismereti, drámapedagógiai elemekkel.

Maximum 12 fő jelentkezhet erre

Ebben a pár órában kitekintünk, hogy mi zajlik a világunkban az erdőirtástól kezdve a Csendes-Óceáni szemétszigetekig. Ránézünk média által generált témákra és arra is, miképp érint ez minket érzelmileg, szellemileg. Ez a rövid műhelymunka alkalmat ad arra, hogy kieresszük a „fáradt gőzt” és beszélgetve, játékosan megengedjük magunknak, hogy felébredjen, növekedjen eredendő nyitottságunk és tenni vágyásunk. Összeszedjük, hogy mit jelent számunkra a ’zöld utazás’ és új inspirációkat is szerzünk egymástól.

A workshop alapvetően belső utazásról szól önismereti, drámapedagógiai elemekkel.

(előzetes tapasztalatra nincs szükség)

Mit hozz magaddal? Kíváncsiság, zöld ügyek iránti nyitottság, jókedv.

A workshop-ra előzetes jelentkezést kérünk, amit az alábbi jelentkezési lap kitöltésével tudsz megtenni. Mivel egy bensőséges hangulatú csoport alakul majd, arra kérünk, akkor jelentkezz, ha végig tudsz maradni.

Mivel a helyek száma korlátozott, kérünk, hogy előre jelezd a részvételi szándékod.

Workshop vezetője

Simon Szilvia

Környezeti nevelő és tudatos életvitel oktató vagyok, ami azt jelenti, hogy az alap pedagógiai végzettségemhez számos továbbképzés és belföldi ill. külföldi konferencia részvétel, zöld és emberjogi aktivizmus, önkénteskedés társult. 8 évig tanultam és alkalmaztam a co-counseling Értő figyelem technikát, számos szervezésben vettem részt és rengeteg programot tartottam már rendezvényeken, fesztiválokon, életmód központokban, civil szervezeti esteken.

Évek óta a klímaváltozásról tanítok és nyitott szemmel járok az országban, több, mint 10 éves zöld civil és egyéni aktivitás van a hátam mögött. Sokfelé megfordultam: részese voltam az Artemisszió Alapítvány Same world képzésének (drámapedagógiai elemek tanulása) itthon, illetve a nemzetközi Jane Goodall Intézet Roots&Shoots koordinátoraként az egy hetes windsori Roots&Shoots konferenciának, ahol 30 országból érkeztek résztvevők. 2013 óta ismerem az Access Consciousness Bars és Body technikákat, ami különleges módszerek gyűjteménye és elsősorban a tudatosságunkat növelhetjük vele (de a fizikai-érzelmi-szellemi szinten is hat). Ennek kapcsán rendszeresen képzem magam, Access Bars Facilitátorként tanítok is. Az emberek csoportban és egyénileg is találkozhatnak velem.

Rendszeresen járok klímavédelemmel kapcsolatos konferenciákra és inspiráló vezetőkkel, civil szervezetek önkéntes tagjaival találkozom, amikor csak lehet. Folyamatosan képzem magam, legutoljára 1 éves Humán ökológiai tanfolyamot végeztem Dr. Takács-Sánta András ELTE docens vezetésével.

Szívügyemnek tekintem, hogy mindannyian nyitott szemmel járjunk, növeljük az éberségünk és higgyünk abban, hogy számít, amit teszünk.

Nagy öröm számomra, hogy a Klímaváltozás témája megjelenik a Fesztiválon és hogy ebben a 2 órában együtt utazhatunk önmagunk és egy élhetőbb bolygó felé.