Kerekasztal

Miért a Balkán?

Barangolás a Balkán különleges térségeiben

Miért a Balkán? Azért, mert közel is van és nagyon messze, valamint véleményünk szerint a világ egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb, legváltozatosabb, legkülönlegesebb és az is biztos, hogy ősi törvényei miatt a világ legvendégszeretőbb régiója.
Történetek, hangulatok, különlegességek, furcsaságok és ízélmények a teljes Balkánról.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Fekete Mihály

1969-ben voltam először Jugoszláviában autóstoppal. Ahol először kiszálltam, Prisatina volt. Azóta is ezek az elzárt vidékek érdekelnek mint Macedónia, Montenegró, Albánia, Szerbia, Bosznia. Vagy negyvenszer jártam itt az elmúlt 50 évben. Mit ne mondjak, sokat változott itt minden!

A terület sokkal összetettebb, érdekesebb annál, minthogy egyszerre több ország bejárását tervezzük. Ne a kilométer legyen sok, hanem az élmény.

Beszélek majd a térség történelméről, az emberek mentalitásáról, Jugoszlávia felbomlásáról, a mai helyzetről, valamint érdekes megtekintenivalókról a fő turistahelyeken kívül.

Kalcakosz Tamás

Kalcakosz Tamás vagyok a Balkaninfo.hu kulturális hírmagazin alapítója, melynek célja a Balkán kultúrájának, szépségeinek, látnivalóinak bemutatása. Félig macedón származásúként szívügyemnek tekintem a térséget. Több tucatszor jártam a Balkánon, második otthonomként tekintek rá.
Miért a Balkán? Mert ez Európa legérdekesebb, legsokszínűbb régiója, mely tele van meglepetésekkel és furcsaságokkal.

Facebook

Molnár Kitti és Lengyel Dániel

Az életünk az utazás, eddig 75 országban jártunk közösen, de külön-külön is sokat utaztunk. Leginkább az egy-két hetes hátizsákos, városnézős utazások állnak hozzánk közel, de éltünk is már külföldön hosszabb ideig. Az utakat mindig magunknak szervezzük, igyekszünk a rendelkezésre álló rövid idő alatt a legmélyebben megismerni az adott ország kultúráját és megtekinteni a legfontosabb nevezetességeket.

Pap György

Ha kaland, akkor Albánia, ha Albánia, akkor kaland.

10 éve jártam először Albániában, azóta gyakran visszatérek (főleg motorral). Megfogott az albán emberek mentalitása, az ország csodálatos és változatos természeti adottságai. Több cikket is írtam Albániáról, ezeket elolvashatod a weben, illetve megjelentek nyomtatásban is (Motozin Magazin). Szerencsére a legklasszabb helyek a tömegturizmus számára egyelőre elérhetetlenek. Jelenleg kiscsoportos fotós, élmény- és kalandtúrákat szervezek az Explore Albania égisze alatt.