Kassay Tamás

5 csillagból a 6 ágyasba

Honnan jött a Spabook ötlete? Víz és építészet mániásként rajongok a természetes és az épített fürdőhelyekért, így amerre járok, mindig felkeresek néhányat, ami számomra izgalmas. 2010-ben olvastam egy cikket az akkor átadott Marina Bay Sands 207 méter magasan, 3 toronyház felett lebegő (építészek figyelmébe ajánlom a statikai megoldást) medencéjéről.

Abban a pillanatban bevésődött, hogy ha a véletlen arra sodor, bármi történjék is, nekem abban a medencében úsznom kell. Ez a kedves hobbim elég komoly költségekbe vert, a listám közben meg mai napig csak bővül. Ha évente egy ilyent látogatok meg, akkor nem érek a végig.

Úgy gondoltam, hogy sokakat érdekelnek ezek a helyek, de nem a hivatalos marketing anyagokból, hanem első kézből.
Vannak olyan kuriózum helyek is, ahová csak akkor lehet bejutni, ha az ember vagy a világ összes pénzével rendelkezik, vagy a sajtót képviseli. Megfogant tehát a Spabook gondolata, ami 1 évvel később meg is született.

Az oldalam elsősorban azok számára szól, akik szeretnek utazni, szeretik a vizet, esetleg érdeklődnek a luxus iránt, akár mint potenciális fogyasztók, akár mint álmodozók. Számukra igyekszem napi 1 postban közvetíteni ezt az életérzést. Elmondok olyan lehetőségeket amikkel nagyon olcsón lehet eljutni kiemelten luxus helyekre. Ezek nem a többi portálon megszokott, rövid ideig élő úgynevezett error fare-ek, hanem árazási függvények ciklikusságán alapuló, szélesebb körben, de persze kellő szerencsével elérhető ajánlatok.

Hogyan lehet hátizsákkal egyik nap 6 ágyas hostelben, másik nap 5 csillagos szállodában aludni?
Érdekel, milyen a világ legmagasabb medencéje?
Főállású munka mellett szeretnél a lehető legtöbbet külföldön tölteni? Tamás ezt kimaxolja és hasznos tippekket is elárul, hogy ő hogyan csinálja.
Ha megvalósítanád az álmaid, de nem rúgnál fel mindent a legelején, akkor az ő útja érdekes lehet számodra.

Amire a legbüszkébb vagyok, az az, hogy feljutottam a világ legmagasabb medencéjébe, ami a RitzCarlton Hong Kong 118. emeletén, 490 méter magasságban található. Sikerült tökéletesen időzítenem az érkezést, és olyan fotósorozatot készítenem, amilyen legnagyobb utazási magazinoknak sincsen, ők is csak a szálloda saját média anyagait közlik le. Ennek oka, hogy a fürdőben tilos fényképezni – még a vendégeknek is, biztosítva ezzel a tökéletes diszkréciót.

Ha valami vonz, menj utána! Ha nem hagy nyugodni, csináld! Ha újra és újra eszedbe jut, az az utad és merj rálépni! Itt végeztem a BME Műszaki Menedzser szakán, főállásban a szakmában is maradtam. A kihívás mindenki számára nyitva áll, legyen az űrállomás üzemeltetés, iskolaépület tervezése Kambodzsában, vagy a pesti városkép új szintre emelése, esetleg sport, művészet, vagy a munka világától való szabadság megtapasztalása.

Én hátizsákkal indultam el a luxus hotelbe. Indulj el Te is az álmaid fele, ha motivációra van hozzá szükséged, akkor a blogon megtalálod, de személyes üzenetekre is örömmel válaszolok.

A blog minden nap valamilyen különböző vízről készült képpel vidítja fel olvasóit, legyen az tenger, óceán, Balaton, vagy épp egy Gyógyfürdő. A képekhez szövegként pár hozzá kapcsolódó történelmi érdekességet, fun factet olvashatunk Kassay Tamás jóvoltából.

Weboldal: www.spabook.net
Facebookwww.facebook.com/spabook