Kalandozás az ezerarcú Norvégiában

Előadó: Müller Kinga (VANdorland)

Érezted már úgy, hogy semmi nem tud megállítani egy álmod megvalósításában? Hogy valamit már annyira akarsz, hogy fogod és addig mész, amíg oda nem jutsz? Én igen. Pont így voltam, amikor felmondtam a munkahelyemen, majd nem sokkal később vettem egy egyirányú repjegyet Norvégiába.

Nem volt kérdés bennem, hogy ezt kell tennem, pedig nem várt rám ott álomlehetőség, csak az utazási vágy vitt oda. Álomlehetőséget pedig én kellett, hogy teremtsek magamnak! Azzal a vággyal indultam útnak, hogy gyönyörű helyen élhessek, annyit kirándulhassak, amennyit nem szégyellek, és minden reggel az ablakból a tengert lássam. Az álmom szinte pont így meg is valósult. Mert megvalósítottam. Viszont mivel nem érkeztem teletömött pénztárcával, mindezt nem turistaként éltem meg, hanem első körben önkénteskedéssel, majd munkával tettem lehetővé a kalandozást.
Munka mellett is számos utazásra, kirándulásra, kalandra nyílt lehetőségem.

Egy egész évet töltöttem ebben az ezerarcú országban, és közben megismerhettem helyi szokásokat, az emberek életmódját, millió kis zugot a természetben, hegyeket, szigeteket, a zord és sötét északot télen, és az örökké világos nyarat délen.

Kalandoztam stoppal, óriás-, és minihajóval, utaztam elektromos autóval, busszal, bicikliztem, és autót is kölcsönöztem.

Az előadáson mesélek majd lightos és extrém túráimról (már amennyiben extrémnek számít -20 fokban kirándulni hágóvassal a Hold fényében), az önkéntesség előnyeiről és hátrányairól, plusz egy-egy konkrét utamról is, mint pl. elmondom, mi mindent lehet kihozni egy 48 órás autóbérlésből, és mennyi idő alatt lehet hóesésben, gurulós bőrönddel elstopolni 700 km-t északon…?

Az előadásommal arra szeretnélek inspirálni, hogy a saját álmod próbáld megtalálni, és ha megvan, ne félj megvalósítani, mert életed legjobb döntése lesz elindulni felé.

Ha ez az álom neked is éppen Norvégia, akkor pedig adok egy rakás tippet is, hová érdemes ellátogatni, és hogyan tudsz anyagilag is jól kijönni hosszabb távon is.