Kalandok Srí Lankán

– utazási tippek és trükkök két kisgyerekkel

Előadó: Galambos Róbert

Sri Lankára 35 éve vágyom, de akkor még nagyon távoli, drága és elérhetetlen volt. Ma már semmi sincs messze és semmi nem elérhetetlen. A hosszabb téli szünet megengedte hogy a gyerekekkel egy távolabbi útra induljunk, garantált melegbe.

Merthogy a 7 és 9 évesekkel utazni külön figyelem, de semmiben nem akadály. Erről, utazási tippekről és trükkökről is szólok egy olyan összetett ország kapcsán, ahol mindenki megtalálja a vágyott időtöltését, legyen az tengerparti nyaralás, történelmi időutazás, vallási túra vagy hegyvidéki kirándulás.

Sri Lanka az elmúlt évek viszontagságai után különleges úticél elképesztő tájakkal, szuperkedves vendéglátókkal, számunkra nevetségesen olcsó árakkal, de komolyabb előkészítést és némi rugalmasságot igényel.

Az Ázsia Expressz hangulata, az egzotikus gyümölcsök, hatalmas adag ételek, az utcai frissensültek országa. A vallások egymás mellett élése, a mezítlábas mindennapok, a jelentős árkülönbségek figyelése, kultúrális- és élménytúra.

Ha érdekel, milyen, ha nem vezethetsz egy országban, milyen egy fapados orvosi rendelő vagy egy teagyár, milyen elefántot vagy teknőst menteni, akkor ne hagyd ki az előadást, ahol további kérdéseidre is választ kaphatsz.