Járatlan utakon Horvátországban

– több, mint tengerpart!

Előadó: Dr. Scheili Eszter (Vanilia Travels)

Az elmúlt 25 évben volt szerencsém legalább ugyanennyiszer megfordulni a szomszédos országunkban. Ráaadásul amióta mindezt egy horvát férjjel az oldalamon teszem (akit nem Horvátországban, hanem a thaiföldi dzsungel közepén szedtem össze, de az egy más történet), a tengerparti nyaralások miatt szeretett országot egy új szemszögből nézem – és látom!

Kicsit missziómnak is érzem, hogy bebizonyítsam: Horvátország több, mint tengerpart! Az előadásomban nem Dubrovnikról vagy Hvarról fogok mesélni, hanem kis településekről, ahol a családi éttermekben a reggeli fogástól függ a 4-5 fogásos menü; a hegyvidék gyönyörű túráiról, ahol olyan látképek fogadnak, hogy elfelejtjük, hogy a kis balkán országban vagyunk. Lesz szó finomságokról, mert a horvát gasztronómia jóval túlmutat a skampe na buzaru-n és a grillezet tintahalon. Mutatok majd eldugott, kevésbé ismert látnivalókat, titkos tengerpartokat, és persze, rengeteg érdekes és vicces sztorit fogok mesélni, amit az elmúlt 5 év házassága alatt tanultam a horvát népről. Azt is elmesélem majd, hogy ’úsztam meg’ a horvát népzenét és néptáncot évekig, és hogy történt, hogy egészen Chile legdélebbik csücskéig kellett utaznom, hogy először találkozzam velük.

Tartsatok velem az előadásomon, hogy Ti is másképp nézzetek erre az országra és egy kicsit többet is beletehessünk azokba a családi nyári horvát nyaralásokba!