Impróka

Váratlan utakon - improvizált színházi utazás

Az improvizáció az a műfaj, ami pont olyan szabad, mint elutazni valahova különösebb útiterv és korlátok nélkül, mint venni egy retúrjegyet Buenos Airesbe négy hónapra és azt mondani, majd meglátjuk, hogy alakul.
Játszani jövünk veletek, a ti élményeitek, inspirációitok kellenek nekünk ahhoz, hogy megtudjuk, Bolíviába az Amazonasba, vagy Chilébe az Andokba induljunk-e tovább, hogy egyedül menjünk-e, vagy rögtön csapódjunk egy kis társaság minibuszához, hogy kiderüljön, túrázni vágyunk-e, vagy a borvidéken kalandozni és egy ökofarmon segédkezni.
Lényeg a lényeg, az improvizáció az a színházi kaland, ami sosem lehet kétszer egyforma, ami mindenképp közös alkotás, még akkor is, ha egyedül vágsz neki. A Váratlan utakon az az élmény, ami ha nem volt fent a bakancslistádon, máris kipipálhatod. Bár úgyse a pipa a lényeg, hanem ami előtte ér, a kaland, a felfedezés, a játék, az öröm, a szabadság.

Az Impróka egy önszerveződő, kísérletező kedvű improvizációs műhely. Mi alapvetően színpadi improvizációval, vagyis improvizációs színházzal foglalkozunk, mindig a közönséggel együttműködve, a nézők, a ti ötleteiteket felhasználva hozunk létre jeleneteket a semmiből.
Az improvizációt azonban nem csak színházi formaként alkalmazzuk és szeretnénk terjeszteni. Imprósnak lenni életszemlélet. Ez az életszemlélet a kapcsolódáson, a felszabadultságon, az együttműködésen, a figyelmen és a komfortzónánk folyamatos tágításán alapszik. Hisszük, hogy ezek a képességek minden ember életéhez hozzá tudnak tenni, ezért játékos, nem feltétlenül színházi workshopjainkon, tréningjeinken ezeket a képességeket fejlesztjük a résztvevőkben. Szeptemberben nyitott saját kis színházunk Óbudán, Bejárat néven, várunk mindenkit szeretettel, gyertek be játszani hozzánk, bátran, bármikor. 😀