Humanitárius terepmunka - ahol az ebola a legkisebb bajunk

avagy mit tanulhatunk Afrikától?

Előadó: Romics Kati

A humanitárius logisztikában rengeteg kihívás van, nagyon gyorsan kell beszerezni és eljuttatni gyógyszereket, élelmiszert, benzint – kolera, ebola, háború vagy természeti katasztrófák súlytotta területekre. A nagyon kevés szabadidőben pedig igyekszem helyi pajtásokat szerezni és a kultúrákat megismerni, így például fotóztam esküvőket, helyi iskolában tanítok fotózást, gorillákat keresgélek vagy lovagolok az etióp hegyekben.

Előadásomból megtudhatod milyen is az igazi humanitárius terepmunka: a munkámról, az országokban éppen zajló kontextusról és a mindennapi életről és szabadságom alatti utazásokról fogok sztorikat mesélni. Ezekről a térségekről sokszor nagyon sekélyes és szándékosan téves információk jutnak el hozzánk  –  elmondom azt is ez kinek az érdeke és ez a tudatlanság vagy félreinformáltság miért nagyon káros mindannyiunkra nézve.

Afrika nem turista oldaláról és az általam ott felismert értékekről, életemet és nézeteimet megváltoztató felismerésekről fotóim is tanúskodni fognak.

Facebook
Instagram