Hogyan utazz lakáscserével és hasonló alternatív programokkal a világ körül?

Előadó: Maximovits Anett (mylifeandtheworld)

Már a szüleim is üdülési jog tulajdonosok voltak. Ez az ő korosztályukban innovatív, alternatív, költség csökkentő utazási szolgáltatásnak számított. Tehát, én már hoztam egy a minőségi utazás, nem luxus típusú szemléletet otthonról.

De mielőtt Ausztráliába utaztam volna, Working Holiday vízummal, minden lehetőséget felkutattam azért, hogy felleljem azokat a legális költség csökkentő tényezőket a lakhatást illetően, amikkel olcsón, de mégis szép környezetben szállhatok meg. Így találtam rá az alternatív szálláslehetőségekre: mint a lakáscsere, állatvigyázás és önkéntes munkák, vagy a jó öreg Couchsurfing.

Ebben az évben tökéletesítettem a technikát, de aztán Ausztrália után is tovább folytatódott a különböző programok használata. Az elmút 5 évben, több mint 100 otthon cserém volt, hol utasként, hol házigazdaként. Megfigyelhettem Mexikótól- Új Zélandig, vagy Costa Ricától- Japánig, hogy élnek az emberek. Ezt a tudást és tapasztalatot szeretném átadni.

Ebben az előadásban nem azokhoz szólok, akik milliókat költenek egy luxus nyaralásra és nem is azokhoz, akik ingyen akarják meghúzni magukat egy akármilyen helyeken, hanem azokhoz, akik kutatják a lehetőségét, hogy hogyan utazzanak megfizethető áron és közben pedig egy rendkívüli helyen szálljanak meg és/vagy olyan pluszt kapjanak a szálláshelytől és házigazdáktól, amit egy hotel sem tud überelni.

De hogyan kezdjünk hozzá, milyen trükkök vannak, mik a tapasztalatok? Tarts velem és elmesélem.