Hegedüs Lilla

Aktuális előadás:

Önkéntesként járva a világot

Magamról

Hegedüs Lilla vagyok és zalaegerszegi születésű lakosként láttam meg a napvilágot. Kamasz tini éveimet szülővárosomban töltöttem és szorongó, félős, önbizalomhiányos tiniként a világlátás messziről elkerülte az életem vagy az érdeklődési területem. Az első komfortzónából való kimozdulás is csak az érettségit követően történt meg, ekkor még csak Budapestig utazva, hogy elkezdhessem főiskolai tanulmányaimat.

Lassan lassan elkezdtem kikukucskálni a komfortzónából, de ekkor még végtelenül másokra hagyatkozva, ugyanúgy dédelgetve a félős kislányt bennem, aki sodródott mások terveivel, félve egyedül megtenni azokat.

Rövidesen azonban a sorozatos csalódások, a traumák, a fájdalmas leckék és egy összetört szív miatt 25 évesen úgy döntöttem, megkeresem a bátorságot, a kedvességet, a magam és mások felé irányuló szeretet és a kalandvágyat a lelkemben.

Elindultam a nagyvilágba egy hátizsákkal egymagam, hogy önkéntes munkákat végezzek, gyógyuljak, megértsem magam és a világot, új, teljesen más kultúrákkal, történetekkel gazdagodjak.

Utaim elvezettek Perutól Thaiföldig, Kambodzsán át Nepálig, szinte minden helyen családra lelve a helyiek vendégszeretetében és valamilyen munkásság keretében hátrahagyva emlékem a szvükben.

A világ legszegényebb nyomornegyedben is megfordultam, újra értékelve az életem és hálát adva mindenért, amim van. Számomra a mai napig ezt jelenti az utazás: szívvel látni és tapasztalni.

Ezekről a tapasztalatokról pedig egy könyv is elkészült, mely tükröz mindent, amit átéltem: L-élek.

Facebook
Instagram
Weboldal