Gyémánt Balázs

Übercool és extrém - I Love USA
Egyedi és különleges élmények New York és Kalifornia között

Hivatásos világutazó, blogger, idegenvezető. Az életem az élmények gyűjtéséről és azok megosztásáról szól.
Dolgoztam újságíróként és tévés szerkesztőként, ahol utazásról, síelésről, divatról és közéletről tudósítottam. Idegenvezetőként külföldieket kalauzoltam Budapesten és magyarokat szerte a világban, de leginkább az USA-ban, a karibi térségben és délkelet Ázsiában. New Yorkban eddig több mint harmincszor jártam, ahol a helyi idegenvezetői vizsgát is megcsináltam.

Elnyertem a „világ második legjobb állása” versenyt, ami egyébként az ország legjobb állása volt. Egy éven keresztül egy hazai utazási iroda minőségellenőreként utaztam be a világot és az élményeimről egy videóblogot készítettem. A blog azóta is követi világkörüli útjaimat és mutatja be egyedi helyszíneket és praktikus tanácsokat is adok.

Hogy lehet bejutni a Szabadság szobor koronájába? Kóstoltál cronutot? Tudod milyen Manhattan többszáz dolláros illata? Miért utaznak pucéran San Franciscoban a villamoson és kik a kaliforniai zöld doktorok? Hogy lehet Las Vegasban éjszaka is napsütés? Übercool és extrém amerikai utazásra hívlak, ahol ezekre a kérdésekre választ kapsz!

Látnivalók a kitaposott ösvényen innen és túl. Szokatlan, egyedi, de elérhető élmények várnak a világ legikonikusabb városában, New Yorkban. Segítek felfedezni a város rejtett kincseit. Olyan helyeket mutatok meg, amiket az útikönyvekben nem találsz meg!

A felnőttek Disneylandjében, a kaszinók fővárosában, Las Vegasban a szerencsejáték mellett is akadnak izgalmas élmények. Legyen szó egy lerombolt hotel neonfényeiről vagy egy aranyat adó ATM-ről, de azt is elárulom, hogyan lubickolhatsz élő cápák között.
Kalifornia tele van extrém fazonokkal, akiket érdemes megismerni. Meztelen járókelők és crazy arcok várnak a nyugati parton.

A legextrémebb része az amerikai utazásnak a végére marad. Gyere el és ismerd meg a világ egyik legsokszínűbb országának eddig ismeretlen titkait és vidd haza a leggiccsesebb amerikai szuvenírek egyikét!

Célom, hogy előadásomon és a blogvideóimon keresztül azok is megismerjék a Föld varázslatos helyeit, akiknek személyesen nincs rá lehetősége. Csatlakozz a közösségi oldalamhoz és gyere el az előadásomra!

Weboldalam: www.balazsutazik.hu
Facebook: www.facebook.com/Balazsutazik
Youtube: www.youtube.com/Balazsutazik
Instagram: www.instagram.com/gybala