Galgóczy Zsófia

NAPSÜTÖTTE PORTUGÁLIA
AZ ÖRÖMTELI ZARÁNDOKLAT

Galgóczy Zsófia vagyok – foglalkozásomat tekintve magán nyelvtanár, szenvedélyemet tekintve elkötelezett zarándok.
Nem vagyok tagja semmilyen túrázó vagy természetbarát klubnak, nincs honlapom vagy blogom, nincs profi fényképező gépem, amivel profi képeket készítenék, nem jelent meg könyvem (még), nem írok beszámolókat különféle folyóiratoknak és nem gyerekkorom óta készülök az első Caminomra… De! Tele vagyok a gyaloglásaim során szerzett jó élményekkel és érzésekkel, melyeket szívesen és rendszeresen megosztok akár kisebb, akár nagyobb létszámú közönség előtt, mesélek zarándoklataimról a hírcsatornáknak, vagy akár workshop keretén belül mélyebb gondolatcserére is vállalkozom a témában…Ja és persze gyalogolok…ha tehetem, minden nap.

Nálam 2013-ban kezdődött…amikor még nem volt ilyen népszerű a ’caminózás’, mint manapság. Miért vágtam neki? Talán ez az egyik leggyakoribb kérdés, a ’Nem féltél egyedül?’ mellett. Mert megértem rá és mert úgy éreztem eljött az ideje. Pont. És milyen igazam volt! Életem egyik legjobb döntése volt.
Azóta minden évben végigjártam egy szakaszt és feltett szándékom, hogy ezt a szokásomat a jövőben is megtartom.
Jogosan kérdezhetitek, hogy valójában mire jók ezek az állandó kihívások?
Bátran mondhatom, hogy az utazásaim óriási pozitív változásokat hoztak életembe, akár önmagamat, akár az emberi kapcsolataimat tekintve. Hatalmas kaland, amelyre folyton éhezel, pedig még nem is ért véget.
Hiszem, hogy hétköznapi emberként (ráadásul nőként!) , korhatár nélkül, átlagos fizikai adottságokkal, képesek vagyunk az életünkben adódó bármilyen kihívás, probléma vagy nehézség legyőzésére! Még hozzá fájdalom nélkül, boldog mosollyal és kellő hittel önmagunkban:
KÉPES VAGYOK RÁ, MEG TUDOM CSINÁLNI!

Erről fogok mesélni nektek az előadásomon. Hogy a zarándoklat nem egyenlő a fájdalommal, a fizikai fáradtság a megtett kilométerek számával, a magány az egyedülléttel…
Nagy szeretettel várok mindenkit!
MOTTÓ: ’ A végén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben’ (Abraham Lincoln)

Galéria