Előadó: Farkas Emese

Egyiptom – Egy álom megvalósulásának nyomában

Hogyan váltam hivatalnokból Egyiptomot és Önmagamat felfedező kalandorrá? Mindig is érdekelt Egyiptom misztikuma, a sivatag titka, ahol piramisok emelkednek a magasba, fáraók uralkodtak és hieroglifákkal írtak. Immáron hatodik éve gyarapítom egyiptológiai ismereteimet, így azt nem csak spirituálisan élem meg, hanem tudományosan is szemlélem.

Egyiptom, minden ország anyja, szívemből szenvedélyemmé vált. Úgy érzem, hogy otthonom, gyökerem, ahol Önmagam lehetek. A szívemben él, és mindig is ott lesz.

Álmom: felfedezni az országot és benne megélni Önmagam és a világom. Kiszakadni a hétköznapi életből, Önmagam lenni, másoknak nem megfelelni.

Mindez most megvalósulni látszik, de ezért óriási áldozatot kellett hozni. Feladtam mindenem, hirtelen otthagytam jól fizető munkahelyem, a közgazdász hivatalnoki karrierem, a napi mókuskereket, s mindent, mi a biztonságot adta.

Féltem, sőt rettegtem a bizonytalanságtól, de már tudom, hogy egy biztos pontja van ennek a történetnek: én magam. Rajtam múlik, mit valósítok meg.

Kemény munka árán utazom, és minden élményemet megosztom. Az országot már sokszor körbejártam, de sosem elég, mert kultúrája kimeríthetetlen kincseket tár elénk.

Számomra ez egy időutazás világok, rejtélyek között, amikor több ezer év idősíkján állok meg a tér egy-egy pontján. Imádok ide visszatérni, utazni, mert a végletes különbségek, mások élethelyzete megmutatják számomra, hogy az életet másként is lehet élni.

Az elmúlt hét év mérlege: a különböző helyzetekben megismertem, valójában ki is Emese. Megváltozott az életfilozófiám, és rájöttem, hogy nem elég a belső változás. Bármire képesek vagyunk mi, emberek! Bátorságot és hitet sajátítottam el.

Az egyiptomi-magyar lány vagyok, a varázsutazó, aki az álmok és a te egyiptomi álom utad megvalósítója. Piramisok, titkos kamrák, múmiák és csodálatos hieroglifák. Újra és újra visszatérek, önismeretről, tapasztalatokról információkat osztok meg, utazókat segítek. Akik meghallgatják a történetem, azok számára kézzel foghatóvá válik, hogyan indítható el egy mindent átíró változtatás az életben. Előadásomban mesélek kihívásokról, megpróbáltatásokról, félelmekről, élményekről, érzelmekről, mindarról, hogy min megyek keresztül. Tudom félelmetes ez…de elmondom azt is, hogy miért éri meg.

Facebook

Instagram