Workshop

Európa, nyaralások

Workshop előadók

Bóka Márton

Közép európa ritkán látott szépségei
Európa ahogy én látom

Közép-Európa nagy részét bejártam már igen alaposan. Főképp Szlovénia, Horvátország (Isztria/Kvarner öböl összes szigete stb), Olaszország (Főleg észak/észak-keleti rész), Ausztria, stb.

Ausztriában élek az olasz-osztrák-szlovén hármashatár mellett, földrajzilag úgy gondolom elég szuper helyen! Így aztán a közép-európai részt azt hiszem, hogy elég alaposan bejártam már. Szlovéniát, a Horvátokat, Ausztriát, meg az Olaszok észak-keleti részét úgy ismerem, mint a tenyeremet. A lehetőségek tárháza meg végtelen, a barlangászástól kezdve a tengeri kajakozáson át a 3000+os csúcsok mászásáig.

Dézma Timi

Az utazás az életem. No meg a szervezés. Amióta csak az eszemet tudom ezzel foglalkozom, idegenforgalmi iskolákat végeztem és dolgozni is utazásszervező- és rendezvényszervezőként dolgoztam/dolgozom. A #kalandlista blogot írom utazásainkról Európában, melynek szlogenje az “Utazzuk be együtt Európát!”. Lehet egynapos kiruccanás, egy hosszú hétvége vagy hosszabb körutazás, minden belefér. Igyekszünk hasznos, praktikus dolgokat megosztani, ajánlásokat és titkos recepteket adni bejegyzéseinkben. Párom, Gyula a blog profi fotósa és videósa, együtt fedezzük fel a szebbnél szebb helyeket. Abszolút imádom kategóriájú város és ország számomra Madrid és Spanyolország, illetve az új kedvenc Málta, amely kapcsán “második gyermekünk” is megérkezett, a “Málta egy élmény” projekt, amit a Facebookon találtok meg jelenleg a www.facebook.com/malta.egyelmeny néven.

Blog: www.kalandlista.eu

Sztori: Személy szerint nekem a blog egy önmegvalósítás. Gyerekkorom óta titkos vágyam volt, hogy írjak, kamasz korom óta már tudtam, hogy utazás témában, felnőtt koromra kiforrott, hogy magazinok szabadidő/utazás rovatában szeretnék írni. Az iskolai tanulmányok azonban az idegenforgalom vonalát erősítették, ahogy később a munkám is. Időközben azonban sokat utaztam, egyre több mindent láttam, tapasztaltam, a világ is fejlődött, így sok-sok átvirrasztott éjszaka után úgy döntöttünk létrehozzuk a kalandlista blogot, hogy másoknak is meg tudjam adni az esélyt, hogy lássák ezeket a helyeket; mivel sokan nem mernek egyedül elindulni, szeretném őket inspirálni, segítsem követőinket tapasztalatainkkal. Látom, hogy szívesen olvasnak az emberek, tájékozódnak, kérdeznek egy utazásuk előtt, és szívesen osztják meg a saját elképzeléseiket, terveiket is. Számunkra a legnagyobb elismerés a sok pozitív visszajelzés, az öröm és köszönetnyilvánítások. Inspiráló a továbbiakra nézve minden apró gesztus, amit bloggerként cserébe kapunk.

Kisida András

Túra-, idegenvezetőként dolgozom. Amikor csak lehet a hegyeket járom és utazom.