Draskóczy Dániel és Laklia Nándor

Munkahely 19 országban?
Utazás és idegenvezetés, folyami hajózás mint életforma.

Idegenvezetés, mint életstílus: folyami hajózás, buszos utak, helyi idegenvezetés

Két idegenvezető, két utazó, két történet. Nándi és Drazsi évek óta dolgoznak nemzetközi turizmusban hajós és buszos utakon túravezetőként és itthon idegenvezetőként.

Ez a kevéssé ismert életstílus nagyon jól kombinálható hosszabb (főleg, téli) utazásokkal. Az előadáson megosztjuk személyes tapasztalataikat mind a “munkahelyek” (Hollandiától Isztambulig), mind a személyes utazások (és más projektek) területén (többek között Bolívia, Laosz és Kambodzsa, Belarusz, Moldova és Transznyisztria).

Lesz szó a folyami hajózásról, a buszos utakról, a helyi idegenvezetésről, és hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a tour guide / tour leader életmódnak.

Az előadás során az összesen több mint tizenöt országot felölelő idegenvezetői “munkahelyekről” (Belgium, Hollandia, Németország, Ausztria, Svájc, Lengyelország) és az ehhez kapcsolódó, kevéssé ismert életstílust mutatjuk be nektek. Ezen kívül beszélünk a személyes utazásainkról és a téli projektjeinkről.

Draskóczy Dániel (Drazsi): Az utazás az utóbbi több mint 10 évben életformámmá vált: 3 ország 5 városában éltem és több mint 60 országot látogattam meg, ebből 19-et “munkahelyként.” Szerintem az utazás az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjük nemcsak a külvilágunkat, de saját magunkat is. A hajós és buszos túravezetésről fogok beszélni az előadás felében és az ehhez az életstílushoz kapcsolódó téli “projektekről”: személyes utazásokról több kontinensen, saját szervezett túrákról, írásról. Ezt a témát azért választottam, mert ez inspiráló lehet másoknak és mert szeretek magamról beszélni 😉
Gyere el az előadásunkra és bepillantást nyerhetsz a hajós és buszos turizmus mindennapjaiba: előnyökről és hátrányokról is őszintén beszélünk és válaszolunk a kérdéseitekre.

Laklia Nándor (Nándi): Az utazás számomra a szabadságot jelenti, az újat, az izgalmasat, a világ és önmagam megismerését. Azért utazom, mert szenvedélyem a történelem és szeretek történeteket mesélni. Ezért lett a munkám az utazás és a történetek: 6 éve vagyok utazó idegenvezető. Szerveztem és vezettem második világháborús történelmi utakat, Trónok Harca filmes helyszín bejáró túrákat, valamint buszos és folyami hajós utazásokat, ezért egyedi szemszögből tudom bemutatni ezt a világot. Azért gyere el, mert előadásunkból megtudhatod, hogy hogyan lehetsz idegenvezető / túravezető. Megtudhatod, hogy milyen egy nap a túrán. Hallhatsz arról, hogy milyen saját szervezésű utakat csinálunk és, hogy mit csinálunk, amikor nem “dolgozunk”.

Weboldalhttps://minimalisthappiness.com