Low-budget utazás Costa Ricától Peruig

Előadók: Fekete Zoltán és Szakács Bernadett (Tripwanted)

24. Ennyi napot töltöttünk összesen hostelban a 6 hónap alatt ezzel több, mint 790.854 Ft-ot spórolva. Hogyan csináltuk? Couchsurfing és önkénteskedés!

A low- budegt utazásunk tervezésekor úgy láttuk 3 dolog van, amin tudunk spórolni. Ez a szállás, az étel és a programok. Nem terveztünk stoppolni az úton, így a közlekedésnem ingyen, de olcsóbban oldottuk meg.

Előadásunkban beszélni fogunk a couchsurfing nyújtotta élményekről, aminek segítségével nem csak megtakarítottunk, hanem a kolumbiai amazónia közepén aludtunk áram nélkül a dzsungel hangjaival, hajón ringatózva töltöttük estéinket és Medellín legjobb környékén, szinte luxusban szálltunk meg.

Az önkénteskedésnek hála rengeteget spóroltunk az ételen, de volt, hogy programon is! Beszélünk itt is az élményeinkről, hogy szerintünk, melyik a legjobb önkéntes oldal, mivel lehetsz tuti befutó és hogyan keress jó önkéntes helyet! Ne aggódj, ha digitális nomád vagy is tudsz önkénteskedni! Előadásunkban elmeséljük hogyan!

Amikor az ember utazik, szeretne minél többet költeni érdekességekre, belépőkre programokra. Mi van, ha azt mondjuk, hogy a befizetett utak nélkül is tudsz talán még jobb programokat is csinálni? Ezen mentalitásunknak hála, sikerült kajakozunk egy rózsaszín delfin mellett, flamingókat „majdnem” etetni, örökbe fogadni egy bébi lajhárt és végigjárni a Salkantay treket (Machu Picchuhoz vezető 4 napos túra).

Ha érdekel a low-budget, a couchsurfing és az önkénteskedés és az ezzel járó csodás kalandok, akkor mindenképpen az előadásunkon a helyed! 😊