4x4 camper kalandok Namíbiában

Előadó: Balog Gyöngyvér és Ottlik Dávid

Namíbia az ellentétek országa. Területe akkora, hogy 9 Magyarország elférne benne, ám csak 2,5 millióan lakják. Az ország szinte marsbéli, sivatagos területei nagy kontrasztot alkotnak a kősziklákkal és az Atlanti óceán hullámaival. Közvetlenül Dél-Afrika fölött, a Namíb sivatag a világ legősibb sivataga, mely magas homokdűnéivel számos kalandot és gyémántokat rejt magában. Az északon található Etosha Nemzeti Parkban pedig lehetőség nyílik az afrikai szafarit saját tempónkban megtapasztalni. 3 hét, 5000 km földút, számos namíbiai kemping és rengeteg izgalmas élmény áll a hátunk mögött – ezt pedig szeretnénk Veletek is megosztani.

Namíbiában és az ehhez hasonló Afrikai “self-driving” kalandokhoz elengedhetetlen egy jól felszerelt 4×4 terepjáró, hiszen a legszebb helyeket off-road lehet megközelíteni. Három hetes utunkat önállóan szerveztük függetlenül idegenvezetőktől és turista irodáktól. Ez hatalmas szabadságot adott, hiszen az eredeti tervünket többször felül is írtuk.

Előadásunkban nemcsak szemet és lelket gyönyörködtető fotókat, drón felvételeket mutatunk, de segítünk abban is, hogyan tervezd, szervezd és hozd ki a maximumot egy afrikai 4×4 utazásból Namíbiában vagy ahhoz hasonló országokban a saját ritmusodban.