Bódy Gergő

Madagaszkári esküvőnk – „Legyetek, mint tyúknak a bőre!”

„Legyetek, mint tyúknak a bőre” – mondta a helyi szokás szerint a Madagaszkár déli részén fekvő kis település, Ifaty polgármestere, majd aláírta a házassági anyakönyvi kivonatunkat. Szintén helyi szokás szerint hét fiút és hét lányt is kívánt volna nekünk, de túlzásnak érezvén, inkább csak elmosolyodott és azt mondta: Na, jó, hát legyen annyi, amennyi Európában szokás! Ezután felültettek minket egy zebu húzta szekérre, hogy mint ifjú házasokat lásson a falu apraja-nagyja. De az egész igazából nem is ezzel kezdődött…

Bódy Gergő vagyok, műsorvezető-riporter. A kezdet számomra 2004-ben az El Camino volt, ahol olyan ütős élményt kaptam, hogy egy életre elköteleztem magam a hátizsákos utazás mellett. Így aztán egyből következett Izland, Belső-Ázsia, és egy teljes évnyi kóborlás Dél-Amerikában. Hazaérkezvén megismertem a mostani feleségemet, aki osztozott velem ebben az őrületben, úgyhogy már vele vágtam neki a Kaukázusnak, Közép-Amerikának és Burmának, idén áprilisban pedig jó hátizsákos módjára a Mozambiki-csatorna partján, egy kis helyi faluban mondtuk ki az igent.

A valóságos utazásaimat sok virtuális is tetézi, ugyanis 2006-ban végeztem a Filmművészeti Egyetem műsorvezető-riporter szakán, és hat éve a Klubrádióban saját utazós műsort vezetek, amelyben eddig 182 országot jártunk be, többek között azokkal az utazókkal, akik a mai és az eddigi „Járatlan utakon” fesztiválokon is előadnak. Most akasztják a hóhért – nem kérdezni fogok egy utazással kapcsolatban, hanem mesélni próbálok, úgyhogy ha kíváncsiak vagytok a madagaszkári egy hónapos kalandra, és ha szívesen kezetekbe vennétek egy malgas nyelvű házassági oklevelet, várlak Benneteket!

Galéria