Csodák a komfortzónán túlról!

– bikepacking Dániáig

Előadó: Horváth Richárd

2000 km két keréken, 15 nap alatt. Balatonkör után ez volt életem legelső igazán hosszú bikepacking kalandja. Több mint egy Mount Everestnyi szintkülönbség, napi 5-7000 elégetett kalória, számtalan örömkönny, hihetetlen élettörténetek, lovas világjáró-vándorok, szépkorú túrakerékpárosok, életbölcsességek tömkelege, természeti csodák, vadkemping, mezítlábas tekerés, égés és ázás, patakban fürdés, békés magány és rengeteg felejthetetlen találkozás.

Rengeteg hibát vétettem, de azt hiszem ez is tervben volt. Megbántam e bármit? Változtatnék valamin, ha most kellene elindulnom? Hogyan lehet erre felkészülni? – ezekről is biztosan mesélek majd, hogy első bikepacking kalandod alkalmával felkészültebb légy, mint amilyen én voltam! 🙂
—-
Az első viszonylag hosszabb távú kerékpártúrám -mint a legtöbb hazai bicajosnak- a Balaton körbetekerése volt körülbelül egy nap alatt, még 2019 környékén. Nos, azóta nem sokat ültem két keréken, de 2023-ban mégis kiterveltem és belevágtam egy 15 napos, 2000 kilométert magába foglaló bikepacking túrába Budapesttől a dániai Kolding-ig.

A komfortzónán kívül minden apróság hatalmas kincsnek bizonyult. Egy pohár iható víz, pár falat étel, egy tető a fejem fölött, vagy egy ágy… te jó ég, de milyen puha ágy! Bőven akadt tanulsága az elmélyült, békés magánynak, a felkészületlenségemnek, a mellém csapódó útitársak történetének, életútjának.

Csapódj mellém az előadás idejére, és elmesélem hibáim, a tanulságait, és hogy most hogyan vágnék bele életem első bikepacking túrájába!