Bartanics Fanni

Miért a kaland a legjobb tanító?

19 évesen töltöttem először több időt külföldön, ahol levált a köldökzsinór. Annyira tetszett az új tapasztalása, hogy 20 évesen otthagytam a főiskolát, és elindultam a nagyvilágba. 7 éven át próbáltam beilleszkedni ebbe a társadalomba. Ezalatt az idő alatt 6 országban éltem és dolgoztam, majd elegem lett abból, hogy elvileg boldognak kéne lennem, de nem vagyok.

Olyan lelki gyötrelemmel járt nekem a korlátok között élés, hogy egy nap elindultam autóstoppal Európában, ahol annyit tanultam magamról, hogy nem sokkal később már hajót stoppoltam, és keltem át az Atlanti-óceánon. 1 év alatt átstoppoltam Közép-Amerikát, bejártam Dél-Amerika egy részét, és Mexikóban horgonyoztam le.

El kellett vesszek, hogy megtaláljam önmagam. Az utazás legszebb emlékeiről nem készülnek képek.

Hadd meséljem el, hogy az én kalandom ugyan izgalmas, azonban a hangsúly a lelki utazáson volt a kezdetektől. Számomra sosem az volt a fontos, hogy hány országban jártam, miket láttam, és mennyi képet tudok megmutatni, hanem az, hogy mit tanultam.

Az út alatt szembenéztem a legvadabb félelmeimmel, megtanultam szeretni önmagam feltétel nélkül, megélni a jelent, és azt hogy az álmok valóra válhatnak. Végeztem a ‘lehetetlen’ szóval, lebontottam olyan korlátokat, amiket hurcoltam a múltból és felépítettem egy olyan stabil személyiséget, amire bátran merek hagyatkozni.

A fejlődésemet több ezren követtétek, és álltatok mellettem minden nehéz pillanatban. Ma másoknak segítek, hogy megtalálják az útjukat az életben, hogy levetkőzzék a szorongást, hogy nem mások, hanem a saját elvárásaiknak feleljenek meg, és hogy rá tudjanak lépni a saját útjukra.

Amit útközben tanultam, az felbecsülhetetlen.

Ezt szeretném megosztani veletek. Hogy milyen volt elhagyni a régi sémákat, milyen volt újakat építeni, és miért volt óriási segítség benne az utazás. Továbbá arról is szó lesz, hogy az utazás milyen formáját választottam azért, hogy még többet tanuljak magamról. Az igazán szép emlékeimről nem tudtam képet készíteni, mert belül történtek, de most elmesélem nektek.

Facebook: https://www.facebook.com/mysevenworlds/

Instagram: https://www.instagram.com/mysevenworlds/

Honlap: http://mysevenworlds.com/

Bemutatkozó videó