Bárczy Zsolt

HALAL, nem halál! Haram-e a hárem?

1.0 “Iszlám 1×1”, azaz hogyan legyünk Muszlimok anélkül, hogy Muszlimokká válnánk.

2.0 Magamról: Benoe (Zsolt Barczy)

2.1 Magamról bővebben: “Kereskedelmi” utazó: anyagi és szellemi javak csere-beréje világszerte. Cél a homo sapiens “sapiens” részének minél hatékonyabb csúcsrajáratása, azaz a maximumot kihozni az alapfeltételekből. Munkámból adódóan az élet Hollandiába, Kínába és Svájcba vetett leghosszabb időkre (Kína 1992 óta folyamatosan), amely gócpontokból kiindulva megpróbáltam felfedezni a világ többi részét is. Az utazás megmaradt kedvenc hobbinak és vallom, hogy utazással jobban meg lehet ismerni a világot mint anélkül.

3.0 Téma: az Iszlám és a Muszlimok. Részletesebben? Vallástörténeti kitekintés és összefoglaló utazóknak

3.1 Megnézzük a kérdést mindkét szemszögből: hogyan látszódik a kérdés kívülről és belülről. A témával kapcsoltban kipipáljuk a leggyakoribb félreértéseket és megvizsgáljuk ezek eredetét és okait. Időben, térben kizúmolva megértjük mi ez, honnan jött, hol van most, hova tart, és konkrétan átgondoljuk hogyan ne legyünk elefántok a porcelánboltban.

4.0 Empatikusan egy Muszlim szemén keresztül megnézzük a világot és összehasonlítjuk az alternatívákkal. Kitérünk általánosan a vallások, a filozófia, a tudomány és a kultúra kölcsönhatásaira, hogy minden a helyére kerüljön.

4.1. Praktikus ötletekkel felvértezve egyfajta világútlevéllel járjuk tovább a világot, talán változatlan világnézettel (talán nem), de mindenképp kompatibilisabban a valósággal. Kitérünk végül arra is, hogy az Iszlám világ és tanítás hogyan viszonyul magához az utazáshoz, mint tevékenységhez.

5.0 Bónuszként megtanulunk nyelveket tanulni a lehető leghatékonyabb módon, legalábbis gyorsan átfutjuk egy lehetséges alternatíva módszertanát.