Babákkal a világ körül

Előadó: Bérczes Judy (Utazóanya)

Sokan azt gondolják, hogy ha valakinek gyereke születik, akkor onnantól „mindennek vége”, és nem lehet addig utazni, míg nagyobb nem lesz. „Úgysem emlékszik rá” vagy „minek cipeled magaddal szegényt, nem erre van szüksége” és hasonlók hangoznak el, miközben sok friss anyuka vágyna rá, hogy babával is utazzon.

Mi már 20 országot bejártunk négy kontinensen a három pici gyerekünkkel, és megosztom a tapasztalataimat a babával utazásról. Ha inspirációra vagy motivációra van szüksége valakinek, hogy picikkel is el merjen indulni, akkor ez az előadás neki szól.

A felejthetetlen élményeink közé tartozik a Szaharában való sátrazás és tevegelés, mexikóvárosi utcai ételek felfedezése, a grúz Kaukázus gyönyörű tája, maldív helyi lakossággal való ismerkedés egy lakott szigeten, de a legnagyobb lezárások alatt bejárni Montenegrót is nagyon különleges élmény volt.
És ne felejtsük el Izland vulkanikus hangulatát, természetes geotermikus gyógyfürdőit, természeti csodáit, vagy amikor mérgező grönlandi cápát kóstoltunk. Igen, a gyerekek is!

A mottóm az, hogy az egész világ egy játszótér.

Nem kell külön bababarát programokat és játszótereket keresni, mert a piciket minden érdekli körülöttünk, legyen az barangolás az erdőben, városnézés vagy kilátás egy toronyból, mindenbe be lehet őket vonni. Elmesélem azt is, hogy hogyan tudunk kevés poggyásszal utazni, milyen szállásokat foglalunk vagy hogyan tudunk sokat autózni velük.