Előadó: Gerhát Ádám

Azori kalandok

Egy fénykép soha nem helyettesítheti az általad látottakat és átélt pillanatokat.Szerencsére a világ legcsodálatosabb természeti jelenségei továbbra is csak gyalogosan közelíthetőek meg. Földünk legszebb panorámával rendelkező vándorútjait és gyalogos ösvényeit járom hátizsákkal. Olyan túrákat szervezek, amelyek a világ legszebb túraútvonalain haladnak. Ezek közül az egyik leglátványosabb az Azori-szigetekre fókuszál.

Az előadásban elhangzik, hogyan és miképpen juthatunk el gyalogosan az Azori-szigetek legszebb természeti jelenségeihez.
Előadásomat a 4-es szám pozitív rezgése fogja jellemezni.

Az előadás során 4 szigetről fogok mesélni (Flores, Corvo, Terceira és Sao Miguel).
Elmesélem, hogy a legvadabb, legbujább és legzöldebb Flores szigetén honnan és miképpen érdemes célba venni a 4 legkülönlegesebb természeti csodát, rohanó hegyi patakok és hatalmas zuhatagok mentén.
Sao Miguel szigetén a természetes szépségek közül a legérdekesebbek egyértelműen a vulkanikus kráterek maradványai, a lenyűgözően izgalmas krátertavak.
Képzeletben és fotókkal illusztrálva meglátogatjuk a 4 misztikus krátertavat és túrázunk körülöttük (Sete Cidades, Lagoa Fogo, Lagoa Furnas, Lagoa Congro).
Csobbanunk a 4 természetes medencében az óceán közvetlen szomszédságában (Mosteiros, Capelas, Caloura és Laguna Ilheu da Vila).
Ámulatba esünk és láblógatva, relaxálva “más dimenzióba” kerülünk a paradicsomi állapotokat idéző és/vagy misztikus dzsungel környezetben elhelyezkedő 4 természetes termálfürdőben (Parque Terra Nostra, Poca da Dona Beija, Caldeira Velha, Ponta da Ferraria).