Manahiti tánccsoport

A természet éneke - tahiti tánc és dob előadás

A Manahiti tánccsoport jelenleg Magyarország egyetlen tahiti táncos és dobos csapata. Az alapítók, Lőrinczi Hunor és Végh Teodóra az 5. fesztiválon már beszámoltak arról, hogyan tanultak dobolni és táncolni Tahiti szigetén. Idén a törzsi szertartásokról szóló workshopon többet is megtudhattok a Heiva fesztiválról, amire félévig készültek egy helyi csapattal. A polinéz hagyományban a táncok történetet mondanak el. Ezt követjük mi is, előadásunkban a dübörgő dobok és a pörgő csípők mesélik el az ember és a természet harcát. Hogy milyen vége lesz a történetnek? Gyere el, és meglátod!

A tahiti táncok mozdulataikkal történetet mesélnek. Az otea dinamikus dobszólóra bemutatott, rendkívül intenzív és gyors ritmusú tánc. Az aparima lírikus műfaj, ebben a táncosok kecsesen, finom kézmozdulatokkal adják át az üzenetet. A táncok mellett az élő dobok ritmusai teszik előadásainkat igazán erőteljessé.

A Manahiti tahiti nyelven azt jelenti: Az erő forrása. Mi magunk a ritmusokból, történetekből, közösségből és fizikai erőnlétből és koncentrációból, amire a tánchoz illetve a doboláshoz szükség van, rengeteg erőt merítünk a mindennapokra. Ebből az erőből szeretnénk ízelítőt adni fellépéseinken.

 

Weboldal: http://tahititanc.hu/
FB:  https://www.facebook.com/tahititanc/
https://www.facebook.com/Manahiti-Dancers-and-Drummers-275810403047833/