Kerekasztal

Blogok, bloggerek, könyvek, inspirációk

Blogok – a világ, ahogy mások fejében összeáll

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Nagy Zoltán

2018 év elején indítottam videó blogomat a YouTube-on, ahol Nagy Zoltán (Zolixplorer) néven találsz meg. Úgy gondolom, hogy a blogokra, írásokra mindig lesz igény, de a hangsúly folyamatosan helyeződik át a videó blogokra. Sok ember ma már szívesebben néz meg egy videót, mint olvas el egy cikket. Néhány dolgot egyszerűen csak jobban el lehet mesélni egy videóval. Rengeteg dologra jöttem rá az elmúlt két évben, amiket ha már tudtam volna az induláskor sokkal messzebb jutottam volna. Egy kamerának dumálni nem egyszerű! Valójában “halál para” tud lenni az elején. Ezekről a nehézségekről, vele járó előnyökről, motivációkról, pénz keresni lehetőségekről… tudok neked beszélni és tanácsokat adni. 

YouTube

Instagram

Facebook

Fotós oktatások

Weboldalam

Szabó Elvira

Pszichológia szakon diplomáztam, könyvek szerkesztésével és szövegírással foglalkozom. 2012 óta vezetek blogot és az utazásaimra felkészülve is szívesen inspirálódom különböző blogokból. Főleg utazási témákról írok: a gyakorlati információk és tippek mellett arról is, hogyan változom, fejlődöm az utazások hatására, hova jutok el belül a külső utazások által. Ezek az írások a Vargabetűk blogon olvashatók az elviraszabo.com weboldalon. Évek óta publikálok novellákat is, amelyekhez gyakran egy-egy utazás szolgál inspirációul (és amelyek szintén megtalálhatók a weboldalamon). Annyira megszerettem a blog műfaját, hogy írtam egy fiktív blogregényt is Patchwork címmel, mely 2019-ben jelent meg.

A kerekasztalon a-tól z-ig minden szóba kerül a blogolásról, amire csak kíváncsiak a résztvevők: hogyan alakítsunk ki olvasótábort, hogyan válhatunk a blogolás által egy nagy online vagy akár offline közösség részévé, és hogyan fordulhat termővé a blogolás az életünkben (akár anyagilag is). A blogolás olyasmi, amivel adunk és rengeteget kapunk vissza!

Facebook
Instagram

Dézma Timi

A #kalandlista utazós blog szerzője vagyok, melynek szlogenje, “Utazzuk be együtt Európát!” Amellett, hogy lételemem az utazás, a szervezés kihívásait is nagyjából 13 éves korom óta tanulom különböző iskolákban, a munkámban, na meg persze az élettől. Vallom, hogy Európa az otthonunk, tele gyönyörű tájakkal, évezredes kultúrával, van itt bőven felfedeznivaló, sok-sok élményt kap “itthon” is az ember.

Blog
Facebook
YouTube

Honnan szerezzük mi bloggerek az inspirációt egy utazáshoz? Mi alapján döntünk egy úti célról? Minek a hatására kezdtünk blogot írni, és milyen bloggerként tevékenykedni? Ha kíváncsiak vagytok a válaszaimra, gyertek el és beszélgessünk!

Barna Béla

Daróczi Szilárd